BESPOŠTEDNA PROZIVKA: Junker doručkuje konjak, tvrde britanski mediji
Foto: Ap, Thinkstock

Medijska paljba

BESPOŠTEDNA PROZIVKA: Junker doručkuje konjak, tvrde britanski mediji

Planeta -
London ne može da se pomiri s izborom Žan-Kloda Junkera za predsednika Evropske komisije, pa ga napada zbog alkoholizma i pušenja

Britanski mediji osuli su danas vatru po Žan-Klodu Junkeru, bivšem premijeru Luksemburga koji bi danas trebalo da bude postavljen za predsednika Evropske komisije, prozivajući ga zbog alkoholizma.

Tako Independent piše da se Junkerovo imenovanje očekuje uprkos zabrinutosti zbog njegovog životnog stila - posebno navike da pije alkohol. Iskusne diplomate EU već su upozoravale na tu Junkerovu naviku, a jedan od njih tvrdio je da bivši luksemburški premijer "doručkuje konjak", piše Independent.

Jedan zvaničnik EU izjavio je za Dejli telegraf da je Junkerova sklonost alkoholu, navodno čak i za vreme sastanka, navela pojedince da dovedu u pitanje njegovu sposobnost da obavlja daleko zahtevniji posao šefa EK:

Fajnenšel tajms prenosi ocene nekih zvaničnika unije da konzumiranje alkohola ne utiče na Junkerovo rasuđivanje, ali da bi stvari mogle da se zakomplikuju, posebno na sednicama koje se produže do kasno u noć.

Jeron Dijselbiom i Žan-Klod Junker: Pogled govori više od hiljadu reči Foto Fonet
Jeron Dijselbiom i Žan-Klod Junker: Pogled govori više od hiljadu reči Foto Fonet

I Junkerov naslednik na funkciji šefa Evrogrupe, Holanđanin Jeron Dijselbiom, izjavio je u jednoj emisiji u januaru da je Junker strastveni pušač koji ignoriše pravila o ispijanju alkohola za vrijeme sastanaka, piše Independent i dodaje da je bivši luksemburški premijer ranije demantovao da ima problem s alkoholom.

Britanija ne može da se pomiri s Junkerovim imenovanjem na funkciju šefa Evropske komisije. Tamošnji premijer Dejvid Kameron kaže da će Junker biti prepreka za reformu EU.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track