(VIDEO) PENTAGON: OVO JE TEK POČETAK Dosad ubijeno 120 džihadista ISIL u Siriji
Foto: Reuters

Rat protiv džihadista

(VIDEO) PENTAGON: OVO JE TEK POČETAK Dosad ubijeno 120 džihadista ISIL u Siriji

Planeta -
Gađana je okolina grada Ain al Araba, drugi položaji i putevi koje ISIL koristi za snabdevanje

BEJRUT - Koalicija prevođena SAD gađala je noćas položaje boraca ekstremne islamističke organizacije Islamska država u Iraku i Levantu (ISIL) u okolini kurdskog grada Ain al Araba u Siriji, saopštila je opoziciona sirijska Opservatorija za ljudska prava dodajući da je dosad ubijeno 120 boraca ISIL.

"Avioni iz pravca Turske su izveli više napada na položaje ISIL i puteve koje koriste za snabdevanje oko 35 kilometara zapadno i južno od Ain al Araba, na granici sa Turskom", rekao je šef sirijske Opservatorije Rami Abdel Rahman.

Koalicija predvođena SAD izvela je juče prva bombardovanja na položaje vojske ISIL na severu i istoku Sirije. U napadima učestvuju SAD i njihovi arapski saveznici - Bahrein, Katar, Saudijska Arabija, Jordan i UAE.

Američko ministarstvo odbrane saopštilo je da je ovo tek početak vazdušnih napada na ISIL.

Američka vojska u napadima koristi krstareće rakete tipa "tomahavk", bombardere B1, lovce F16, F18 i F22Zračni napadi provedeni su uz korištenje velike količine ratnih sredstava, od krstarećih projektila tipa Tomahawk, bombardera B1, lovaca F16, F18 i F22, koji je po prvi put upotrebljen u ratnim uslovima, kao i brojnih bespilotnih letelica.

http://www.youtube.com/watch?v=LpD7J9_ZulM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja