KOMANDANT NATO: Ruska vojna oprema ušla u istočnu Ukrajinu
Foto: AP

Upozorenje

KOMANDANT NATO: Ruska vojna oprema ušla u istočnu Ukrajinu

Planeta -
Američki general Filip Bridlav kaže da je više kolona ruske opreme ušlo preko porozne granice s Ukrajinom uprotekla dva dana

SOFIJA - NATO je uočio više kolona ruske vojne opreme, uključujući tenkove, artiljeriju i vojsku, koje su ušle na teritoriju istočne Ukrajine u poslednja dva dana, rekao je danas u Sofiji komandant NATO Filip Bridlav.

"Poslednja dva dana videli smo isto što je navela i OEBS. Videli smo kolone ruske opreme, pre svega ruske tenkove, rusku artiljeriju, ruski protivvazdušni sistem i ruske borbene trupe koje ulaze u Ukrajinu", rekao je američki general Bridlav, prenela je agencija AFP.

Bridlav je dodao da, zasad, nije jasno o kolikom broju je reč ali da ima svakako više takvih kolona.

Posmatrači OEBS izvestili su u utorak da su videli konvoj od 43 neobeležena vojna kamiona, od kojih je pet bilo sa raketnim bacačima i isto toliko sa haubicama, kako idu ka Donjecku, gradu pod kontrolom proruskih snaga. Bridlav je rekao da ga najviše brine "poroznost" ukrajinsko-ruske granice.

"Vojne snage, novac, podrška, potrepštine, oružje idu tamo-vamo preko granice potpuno po volji i to nije dobra situacija", zaključio je Bridlav.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track