GOVOR MRŽNJE: Ustaški grafit Ubij Srbina na parohijskom domu u Vinkovcima
Foto: Glas Srpske

Nastavlja se progon

GOVOR MRŽNJE: Ustaški grafit Ubij Srbina na parohijskom domu u Vinkovcima

Planeta -
Ovo je dirigovani linč koji traje već dvadesetak dana na Srpsku pravoslavnu crkvu i sveštenstvo, navodi se u saopštenju Eparhije osječkopoljske i baranjske

VINKOVCI - Na objektu Parohijskog centra Srpske pravoslavne crkve u Vinkovcima u nedelju su osvanuli ustaški grafiti.

Eparhija osječkopoljska i baranjska saopštila je da se ovakvim incidentima nastavlja progon i linč pravoslavlja i svega što je srpsko na istoku Hrvatske, prenosi Glas Srpske.

"Ispisani su grafiti mržnje i preteće poruke s ustaškim znakom 'U', 'Ubij Srbina' i "Za dom spremni", na fasadi Parohijskog doma SPC u Vinkovcima. Ovo je dirigovani linč koji traje već dvadesetak dana na Srpsku pravoslavnu crkvu i sveštenstvo", navodi se u saopštenju Eparhije.

Eparhija podseća da je pre nekoliko dana "demokratski osvešćen Hrvat" ostavio fekalije u oltaru Crkve Svetog Prokopija u Rajevom selu.

"Samo nekoliko dana kasnije, ponovljeno je nedelo s vrlo poznatim porukama iz nedavnih vremena, kad je počeo progon 200.000 Srba iz Hrvatske i proterivanje srpskog stanovništva, srpske ćirilice i uništavanje imovine Srpske pravoslavne crkve", navodi se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track