OPET NA SLOBODI: Ustavni sud pustio Janeza Janšu iz zatvora
Foto: Fonet

Izašao

OPET NA SLOBODI: Ustavni sud pustio Janeza Janšu iz zatvora

Planeta -
Janša je pravosnažno osuđen na dve godine zatvora zbog afere primanja mita pri kupovini oklopnih transportera od finske firme Patria

LJUBLJANA - Ustavni sud Slovenije odlučio je danas da predsednik Slovenske demokratske stranke i bivši premijer Janez Janša izađe iz zatvora do konačnog rešenja njegove ustavne žalbe, kojom je tražio poništenje presude kojom je prasnažno osuđen na dve godine zatvora zbog korupcijske afere Patrija.

Ustavni sud je odlučio da se Janezu Janši do konačne odluke privremeno odloži izvršenje presude u predmetu Patria, saopštio je sud. Reagujući na puštanje Janše iz zatvora, premijer Miro Cerar je rekao da će njegova stranka i on lično uvek poštovati odluke suda i zakon.

"Ukoliko odluka Ustavnog suda bude kasnije drugačija od odluke parlamenta, poštovaćemo je i tome se odgovarajuće prilagodili, a sada poštujemo donetu odluku Ustavnog suda", rekao je premijer.

Janša je pravosnažno osuđen na dve godine zatvora zbog afere primanja mita pri kupovini oklopnih transportera od finske firme Patria.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track