Najnovije vesti

SZO: Virus ebole se širi, broj žrtava 7.905
Foto: Beta Ap

Zapadna Afrika najugroženija

SZO: Virus ebole se širi, broj žrtava 7.905

Planeta
09:24h
Sijera Leone, Gvineja i Liberija su u središtu jedne od najgorih epidemija ebole u svetu

ŽENEVA - Virus ebole i dalje se širi Zapadnom Afrikom, posebno u Sijera Leoneu, a broj žrtava epidemije na kraju godine iznosi 7.905, sa ukupno 20.206 potvrđenih slučajeva zaraze, saopštila je danas Svetska zdravstvena organizacija (SZO).

Vlasti Sijera Leonea izvestile su o 337 novih slučajeva zaraze prošle sedmice, od kojih 149 u Fritaunu, što je najveći bilans u bivšoj britanskoj koloniji u protekle četiri sedmice, navodi se u najnovijem nedeljnom izveštaju SZO, preneo je Rojters.

Sijera Leone, Gvineja i Liberija su u središtu jedne od najgorih epidemija ebole u svetu.

Epidemija ebole, koja je odnela prvu žrtvu u Gvineji, pre tačno godinu dana, najverovatnije će trajati do kraja 2015, smatra Piter Pajot, naučnik koji je pomogao u otkrivanju virusa 1976.

Medicinski istraživački posao biće sledeća faza u borbi protiv ebole.

Ujedinjene nacije će angažovati stotine zdravstvenih radnika na identifikaciji lanaca zaraze u prenošenju virusa sa osobe na osobu, rekla je prošle sedmice generalni direktor SZO Margaret Čan.

Generalni sekretar UN Ban Kimun posetio je ovog meseca Liberiju i Sijera Leone, gde je pohvalio zdravstvene radnike koji se bore da zaustave širenje epidemije i pomažu obolelima.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...