KOMPANIJE UBIJAJU NAUČNIKE ZBOG PROFITA? Ne daju čovečanstvu besplatnu energiju!

Misterije i zavere

KOMPANIJE UBIJAJU NAUČNIKE ZBOG PROFITA? Ne daju čovečanstvu besplatnu energiju!

Planeta -
Bežični prenos struje, automobil na vodu i hladna fuzija samo su neki od izuma čije su pojavljivanje na tržištu sprečile multinacionalne korporacije i vlade zavisne od njih, tvrde teoretičari zavere

Besplatna energija mogla bi da promeni svet više nego svojevremeno parna mašina. Goriva koja ne zagađuju planetu a dostupna su svima dovela bi do stvaranja prave utopije, veruju mnogi. Upravo zbog toga ne čudi što se već ceo vek mogu čuti priče o automobilima na vodu, avionima na torijum, hladnoj fuziji, ali i tome da velike naftne kompanije, auto-industrija i države čine sve kako bi sprečile pojavu tih izuma na tržištu. Moćnici su, veruju teoretičari zavera, spremni da blokiraju inovativne patente i otkupljuju ih ne bi li ih sakrili od očiju javnosti, ali i da uništavaju živote naprednih pronalazača.

Teslini pokušajiZvanična nauka ne priznaje postojanje besplatne energije i tvrdi da je ona u suprotnosti s prvim zakonom termodinamike, prema kojem postojanje perpetuuma mobile nije moguće. Naravno, pošto se granice u nauci stalno pomeraju, i među naučnicima ima onih koji veruju da je moguće da energija bude jeftina i svima dostupna. A kad god se govori o tome, svi se sete Nikole Tesle.Najčuveniji srpski naučnik najpoznatiji je po tome što je smislio sistem prenosa naizmenične električne energije i tako, kažu, pokrenuo 20. vek. Ipak, nakon mnogobrojnih izuma on se u velikoj meri posvetio razvoju bežičnog prenosa struje. Međutim, tvrde mnogi, kompanije koje su razvile sistem za žični prenos energije nisu želele ni da čuju za to, a njegov glavni finansijer Dž. P. Morgan prestao je da mu daje novac i razmontirao toranj za prenos energije na kom je Tesla radio.Neverovatno je to da je nakon Tesline smrti 6. januara 1943. FBI naredio zaplenu svih njegovih patenata i stvari, koje je zatim analizirao profesor Džon Dž. Tramp. On je pokušavao da otkrije da li među njima ima opasnih izuma poput mnogo spominjanog „zraka smrti“.- Tesla je poslednjih 15 godina bio više okrenut spekulacijama i filozofiji, često razmišljajući o bežičnom prenosu energije, ali na tom polju nije bilo pravih rezultata - napisao je on.

RevolucijaNaravno, Tesla nije jedini naučnik koji se spominje kada je u pitanju sprečavanje besplatne energije. Jedan od najčešće spominjanih pronalazača je Amerikanac Stenli Alen Mejer, koji je početkom devedesetih godina izašao s tvrdnjom da je napravio automobil koji kao gorivo koristi vodu. I to ne previše vode. On je tvrdio da njegov bagi može da pređe rastojanje od Los Anđelesa do Njujorka, što je oko 6.000 kilometara, sa svega 83 litra vode. Naravno, većina naučnika je njegove tvrdnje napala kao pseudonauku, a sud u Ohaju je čak njegov patent proglasio lažnim 1996.Ipak, priče o Mejerovom automobilu na vodu ne prestaju, posebno zato što je preminuo pod misterioznim okolnostima. Naime, 20. marta 1998. on je izašao na večeru s dvojicom belgijskih investitora. U jednom trenutku je istrčao iz restorana, viknuo: „Otrovali su me“, a zatim umro. Autopsija je pokazala da je stradao od aneurizme, ali njegovi sledbenici veruju da su ga ubile velike kompanije, koje bi pojava automobila na vodu na tržištu dovela do prosjačkog štapa.

Misteriozno ubistvoMeđu teoretičarima zavera veoma je popularna i priča o Judžinu Frenklinu Malovu, naučniku i publicisti koji je 1989. objavio knjigu „Vatra iz leda“. U njoj je opisao potragu za hladnom fuzijom, hipotetičkim tipom nuklearne reakcije koja bi omogućila dobijanje jeftine energije. On je tvrdio da su naučnici Stenli Pons i Martin Flajšman sa Univerziteta u Juti uspeli da izvedu hladnu fuziju, ali da su u dobro osmišljenoj i organizovanoj kampanji ismejani i uništeni. Malov je ubijen 2004, a njegovi sledbenici veruju da iza toga stoje velike kompanije.

Jedinstvena teorija naučnik bio žrtva Hitlerovih saradnika TESLU U NJUJORKU UBILI NACISTI?Poznato je da je Nikola Tesla preminuo 6. januara 1943. u hotelu „Njujorker“ u Njujorku. Ipak, postoje teorije da 86-godišnji naučnik nije umro prirodnom smrću, kako se to najčešće govori, već da je bio žrtva nacističkog režima.Izvesni Erik Bermen tvrdi da je svojevremeno otkrio da je jedna njegova devojka u stvari ćerka nacističkog komandanta Ota Skorcenija, koji je posle rata s tajnim identitetom živeo u SAD. Kako kaže, ostareli nacista je pred kraj života ispovedio mnoge svoje grehe, a između ostalog mu je priznao da je upravo on 1943. ubio Teslu, i to uz pomoć svog saradnika Rajnharda Gelena. Oni su, uz podršku Teslinog asistenta Nemca Georga Šerfa (za koga postoje teorije da je u stvari uzeo identitet Semjuel Buš, oca i dede dvojice američkih predsednika), posetili srpskog naučnika, ugušili ga, a zatim pokupili sve njegove najtajnije patente. Među njima su i oni koji se odnose upravo na besplatnu energiju.Pronalazač iz Moldavije tvrdiOSMISLIO GENERATOR NA VODUMoldavski naučnik dr Juri S. Potapov devedesetih je tvrdio da je smislio elektrotermalni generator koji radi na vodu. On je čak i osnovao kompaniju „Jusmar“ da bi promovisao svoj uređaj. Ipak, kada je testiran pred naučnicima, uređaj nije dao rezultate koji su reklamirani. On je tvrdio da su za to krivi lideri velikih kompanija.Otis T. KarLETELICE KOJE LIČE NA NLO

Američki pronalazač Otis T. Kar pedesetih godina je osnovao kompaniju „OTC enterprajzes“. Ona je promovisala tehnologiju koju je razvijao Nikola Tesla. Kar je napravio letelice koje su ličile na NLO iz tog perioda i mašinu koja koristi besplatnu energiju. Ipak, nije uspeo da dokaže da njegovi uređaji rade, pa je osuđen na zatvorsku kaznu od čak 14 godina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track