SIMBOL TERORA: Opet zastave Islamske države u Gornjoj Maoči
Foto: Rojters

Nova provokacija

SIMBOL TERORA: Opet zastave Islamske države u Gornjoj Maoči

Planeta -
Na fotografiji koja je objavljena na društvenim mrežama, snimljenoj u utorak, vidi se jedna kuća u Gornjoj Maoči na kojoj su tri zastave Islamske države. U dvorištu kuće na kojoj su istaknute zastave vidi se vehabija Edis Bosnić

U vehabijskoj zajednici u Gornjoj Maoči kod Srebrenika ponovo su istaknute zastave terorističke organizacije Islamska država, dok policija još traga za barjacima i osobama koje su ih na istom mestu postavile početkom prošlog meseca.

Na fotografiji koja je objavljena na društvenim mrežama, snimljenoj u utorak, vidi se jedna kuća u Gornjoj Maoči na kojoj su tri zastave Islamske države. U dvorištu kuće na kojoj su istaknute zastave vidi se vehabija Edis Bosnić, a reč je o istoj kući na kojoj su obeležja ID bili istaknuta i prošlog meseca.

Bosnić je tada izjavio da on i ostali pripadnici vehabijske zajednice u tom naselju nemaju ništa s tim, te da su zastave postavila dvojica njima nepoznatih ljudi, podseća list.

Portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić rekao je da ne može davati nikakav komentar o ponovnom isticanju obeležja zloglasne terorističke organizacije u Gornjoj Maoči.

Prilikom prošlog isticanja zastava, u selo su upali pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH ali su one do njihovog dolaska uklonjene, podseća Glas Srpske.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track