IZREŠETALI GA POLICAJCI: Mačetom sekao radnike na aerodromu i prskao insekcitidom
Foto: Rojters

Haos u Nju Orleansu

IZREŠETALI GA POLICAJCI: Mačetom sekao radnike na aerodromu i prskao insekcitidom

Planeta -
Napad na radnike je izazvao paniku među putnicima koji su počeli da beže kada su ispaljeni meci. U tom metežu je jednom putniku pvoređena ruka, dok su neki zadobili manje posekotine

NJU ORLEANS - Policija Nju Orleansa pogodila je sa tri metka muškarca na aerodromu "Luis Armstrong" nakon što je mačetom i sprejem protiv insekata napao radnike, saopštili su zvaničnici.

Osumnjičeni Ričard Vajt napao je prvo jednu radnicu mačetom i posekao je po desnoj ruci, a zatim je počeo da prska druga dva radnika insekticidom, izjavio je šerif oblasti Džeferson Nevel Normand.

Jedan policajac je pucao u Vajta tri puta kada je pokušao da pobegne i pogodio ga u grudi, lice i butinu.Normand je rekao da Vajt u bolnici i bez svesti.

Napad na radnike je izazvao paniku među putnicima koji su počeli da beže kada su ispaljeni meci. U tom metežu je jednom putniku pvoređena ruka, dok su neki zadobili manje posekotine.

Nije jasno da li je Vajt bio putnik niti šta je bio motiv napada, dodao je Normand, preneo je AFP.

"U ovom trenutku nemamo informaciju o vezi između počinioca i bilo kog zaposlenog na aerodromu. Ne znamo da li je to lice bilo putnik, ali pretpostavljamo da nije", kazao je on.Normand je dodao da je Vajt nedavno dobio vozačku dozvolu i da je radio kao taksista, kao i da nema policijski dosje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track