TREBA ZNATI PRESTATI: Student umro od trovanja votkom zbog glupe igre ispijanja pića
Foto: Fejsbuk

Strašno

TREBA ZNATI PRESTATI: Student umro od trovanja votkom zbog glupe igre ispijanja pića

Planeta -
Zanimljiv je detalj kako je preminuli mladić na svom Fejsbuk zidu pre nekoliko meseci napisao citat slavnog ruskog pesnika Vladimira Majakovskog koji kaže: “Bolje umreti od votke, nego od dosade!”

Sastavni deo fakultetskog obrazovanja su i provodi, žurke, eksperimentisanja i alkohol, ali treba znati ne preterati. Neki na žalost to nisu shvatili ozbiljno…Postoji nepisano pravilo među uživaocima alkohola kako s providnim pićem uvek treba biti na oprezu. Bilo da se radi o votki, tekili ili domaćoj brlji, takvo piće te prevari istog trena tako da sledeća tri dana ne znaš ni ko si ni šta si.

Upravo se to dogodilo 23-godišnjem brazilskom studentu Humbertu Mouru Fonseci, perspektivnom mladiću koji je uživao u svojim bezbrižnim danima na fakultetu Julio de Mesquita sve do za njega kobne žurke na kojoj je uživao sa prijateljima. Već pripiti, oni (ili neko od organizatora žurke što se još uvek istražuje) su došli na ideju da održe malo takmičenje i vide ko može da popije 25 čašica votke u manje od 60 sekundi.

Nekoliko njih, među ostalim i Humberto, su raširenih ruku prihvatili izazov, a upravo je on na kraju i odneo pobedu. Ipak, ubrzo nakon ispijenih gotovo litre alkohola, mladić je prijateljima rekao kako se ne oseća dobro i srušio se na pod. Svi su to pripisali pijanstvu, ali kada je još nekoliko ljudi popadalo u nesvest, neko je napravio najpametniju stvar i pozvao hitnu. Za nesretnog Humberta ipak je bilo prekasno.Mladić je umro na putu do bolnice, a šest njegovih kolega završilo je na intenzivnoj nezi, gde se trojica još uvek oporavljaju.

Ubrzo se uključila i policija koja traži krivca koga nameravaju da optuže za ubistvo, ali pitanje je koliko je to odgovornost druge osobe, a koliko odraslog muškarca koji misli kako može u sebe da sune toliko alkohola u tako kratkom vremenskom periodu. Čak i najbolje baždareni Rusi teško mogu da izdrže ovakav izazov!

Zanimljiv je detalj kako je preminuli mladić na svom Fejsbuk zidu pre nekoliko meseci napisao citat slavnog ruskog pesnika Vladimira Majakovskog koji kaže: “Bolje umreti od votke, nego od dosade!” Da, možda kada imaš 65 godina… U svakom slučaju pamet u glavu, pogotovo kada vam alkohol izgleda kao voda!

(Idesh.net)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track