Best baj zatvara 50 prodajnih objekata u SAD
Foto: REUTERS

Best baj zatvara 50 prodajnih objekata u SAD

Planeta -
Umesto toga, u kompaniji kažu da će otvoriti 100 manjih prodavnica koje bi trebalo da budu profitabilnije

RIČFILD - Američki lanac prodavnica elektronike "Best baj" saopštio je danas da će ove godine zatvoriti 50 maloprodajnih objekata u SAD. "Best baj" je prošlog meseca najavio da će zbog loših poslovnih rezultata morati da zatvori i neke od svojih najvećih prodajnih objekata i otpusti 400 radnika, kako bi smanjio troškove za 800 miliona dolara.

Umesto toga, u kompaniji kažu da će otvoriti 100 manjih prodavnica koje bi trebalo da budu profitabilnije. Većina od 50 prodajnih objekata biće zatvoreni do 12. maja. Kompanija "Best baj" pokušava da izbegne sudbinu nekada velikog lanca "Sirkuit siti" (Circuit City) koji je zatvoren 2009. godine. "Best baj" se suočava sa smanjenom prodajom i jakom konkurencijom, pre svega u sajtu "Amazon" (amazon.com), kao i diskontnim lancem "Target". "Best baj" ima 1.400 prodajnih mesta u SAD.

Kompanija je već morala da zatvori dve svoje velike prodavnice ove godine, jednu u Misuriju i jednu u Arizoni. Samo u poslednjem kvartalu "Best baj" je zabeležila gubitak od 1,7 milijardi dolara. Deo gubitka nastao je i kao posledica restrukturiranja kompanije. Izvršni direktor te kompanije Brajan Dan (Brian Dunn) podneo je u utorak ostavku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track