Patrijarh Kiril služio ponoćnu vaskršnju liturgiju

Patrijarh Kiril služio ponoćnu vaskršnju liturgiju

Planeta -
Neka naše ponašanje, koje protivreči đavolskom duhu našeg vremena, postane vidljiva potvrda večne istine, rekao je patrijarh moskovski i cele Rusije

MOSKVA - Patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril čestitao je vernicima Vaskrs služeći večernju liturgiji u hramu Hrista Spasitelja u Moskvi.

"Neka naše ponašanje, koje protivreči đavolskom duhu našeg vremena, postane vidljiva potvrda večne istine. Jer, iako mi sada živimo u uslovima društvene i verske slobode, stremljenje da živimo u skladu sa hrišćanskim vrednostima predstavlja, kao i ranije, kretanje uzvodno", rekao je patrijarh Kiril u poslanici koja će biti pročitana u svim hramovima Ruske pravoslavne crkve, kojih ima više od 30.000 u svetu.

Liturgiju koj je po moskovskom vremenu počela u ponoć u hramu Hrista Spasitelja prenosila je državna televizija, a prisustvovali su joj predsednik Rusije Dmitrij Medvedev i premijer Vladimir Putin, koji, po trediciji, prisustvuju službi u tom hramu kako za Božić, tako i za Vaskrs.

Medvedev i Putin su ranije takođe čestitali praznik vernicima. Medvedev veruje da vaskršnji praznici zauzimaju posebno mesto u duhovnom životu ruskog društva, prenela je ruska agencija Itar-Tas s.

Putin je u svojoj čestitki rekao da su "u ovim svetlim i srećnim vaskršnjim danima, ljudi ispunjeni posebnim osećanjem nadahnutosti i odlučnosti da izgrade dobro u svetu".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track