EKSPLOZIJA U INDIJI: Plinska boca digla restoran u vazduh, najmanje 44 mrtva
Foto: AP 2015

Užasna nesreća

EKSPLOZIJA U INDIJI: Plinska boca digla restoran u vazduh, najmanje 44 mrtva

Planeta -
Do eksplozije je došlo oko 8.30 sati kada je restoran bio pun jer je u tom trenutku doručkovao veliki broj radnika i učenika

NJU DELHI - Broj žrtava eksplozije plinske boce u jednom restoranu u centralnoj Indiji porastao je na 44, saopštila je danas lokalna policija.

Do eksplozije je došlo oko 8.30 sati po lokalnom vremenu (5 sati po srednjeevropskom) u restoranu u okrugu DŽabua u indijskoj saveznoj državi Mađa Pradeš, u kojem je u tom trenutku doručkovali veći broj radnika i učenika, izjavila je viša policijska zvaničnica Sima Alava, a prenela agencija AFP. "U restoranu je bila velika gužva pošto je mnogo ljudi doručkovalo. Zato je broj žrtava toliko visok", rekla je ona, dodajući da je u nesreći povređeno oko 60 ljudi. Alava je dodala da je zbog siline eksplozije srušena i obližnja zgrada, dok ih je nekoliko oštećeno. Pošto se restoran nalazio u blizini mesta gde se drži eksploziv za korišćenje u građevinskoj industriji, došlo je do još jedne eksplozije, u kojoj je takođe bilo poginulih. Eksplozije plinskih boca su česte u Indiji, gde su bezbednosni standardi relativno niski, navodi francuska agencija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track