IVANOV O SIRIJI: Napadi iz vazduha ne vrede bez kopnene akcije
Foto: Fonet Mart 2014

Žele da sklope koaliciju

IVANOV O SIRIJI: Napadi iz vazduha ne vrede bez kopnene akcije

Planeta -
Smatramo da to treba učiniti sa susedima Sirije - Saudijskom Arabijom, Turskom, Egiptom, Jordanom i Irakom, rekao je šef administracije Kremlja

MOSKVA - Šef administracije Kremlja Sergej Ivanov izjavio je danas da se Rusija nada da će biti formirana široka koalicija protiv terorističke Islamske države u Siriji, kao i da sirijska vojska treba da izvede kopnenu vojnu akciju protiv terorista, jer bez toga vazdušni napadi nisu dovoljni.

"To treba da učine sirijska vojska i kurdska milicija i sve zavisi od stepena interakcije. Jer nijedan uspeh nije moguć bez operacija na terenu, bez obzira na to koliko je vazdušnih udara izvedeno", rekao je Ivanov. On je istakao da je Rusija spremna za formiranje široke međunarodne koalicije za borbu protiv Islamske države u Siriji i drugih terorista, u koju bi se uključile države sa Bliskog istoka, SAD i evropske zemlje.

"Smatramo da to treba učiniti sa susedima Sirije - Saudijskom Arabijom, Turskom, Egiptom, koji je veoma važan, sa Jordanom i Irakom. Naravno i sa našim američkim i evropskim partnerima. Spremni smo za to", kazao je Ivanov.

On je izrazio nadu da će predstojeći razgovori šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova sa američkim državnim sekretarom Džonom Kerijem rezultirati dogovorom o formiranju koalicije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track