BRZI FRANCUSKI VOZ UDARIO U DVE KRAVE SA 140 KM/H: Posle vozio još 19 km bez kontrole
Foto: Profimedia

Velika nesreća

BRZI FRANCUSKI VOZ UDARIO U DVE KRAVE SA 140 KM/H: Posle vozio još 19 km bez kontrole

Planeta -
Posle udara električni sistem voza je zakazao, tako da mašinovođa nije mogao ni da koči ni da dojavi problem operativnom centru

RUEN - Brzi francuski regionalni voz sa 7 putnika na severu Francuske bez kontrole je vozio 19 kilometara nakon što su mu zbog sudara sa dve krave popustile kočnice, izvestio je sindikat mašinovođa, a potvrdile su i francuske železnice.Jureći 140 km/h prema gradu Ruenu voz je udario u dve krave na pruzi iako je mašinovođa pokušao da zakoči kad ih je uočio.

Posle tog udara električni sistem voza je zakazao, tako da mašinovođa nije mogao ni da koči ni da dojavi problem operativnom centru.

Mobilnim telefonom je pozvao konduktera koji je pregrupisao putnike u zadnjem delu voza. Voz je jureći 90 km/h prošao kroz jednu stanicu izazvavši materijalnu štetu, a potom je na jednom brežuljku usporio i gotovo stao. Pre nego što je krenuo nizbrdo mašinovođa je iskočio i klinom zakočio.Svake godine se u Francuskoj dogodi više od hiljadu naleta na životinje na prugama, za koje su uglavnom odgovorni stočari.

(Jutarnji)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track