DŽIHADISTI OSTAJU BEZ POMOĆI IZ TURSKE: Sirijska armija presekla sve puteve snabdevanja
Foto: Profimedia

Rat u Siriji

DŽIHADISTI OSTAJU BEZ POMOĆI IZ TURSKE: Sirijska armija presekla sve puteve snabdevanja

Planeta -
Sirijske vojne snage postigle su impresivne pobede u pokrajini Alepo, zauzimajući sela pod kontrolu, ubivši teroriste i uništivši njihove rute za nabavku u blizini turske granice.

Sirijska arapska vojska (SAV) uništila je pravce koji su korišćeni za pružanje logističke podrške i krijumčarenje oružja iz gradova Haritan i Anadan, prenosi novinska agencija Fars pozivajući se na svoje izvore i medije.

U posljednjih nekoliko dana, SAV je angažovan u žestokim borbama sa militantima u pograničnom području. Oni su oslobodili selo Dudjan i njegovu okolinu. Osim toga, vladine snage uništile militantne isposteve i nabavne pravce u selima Tal Jebin, Tal Mesejben, Shvehen, Maret Artik i Šimaeja na severu Alepa.U SAV tvrde da su ubili desetine terorista, iako nije potvrđen tačan broj. Ove snage su takođe uništile vozila opremljena mitraljezima.

Političari, vojni lideri i stručnjaci odavno naglašavaju da Ankara ne čini dovoljno da zatvori svoju granicu sa Sirijom, koju militantne grupe koriste da bi dobili zalihe, oružje i prebacile ih u ratnu zonu. Zatvaranje granice se vidi kao veliki korak potreban da se oslabe militanti u Siriji.

SAV je takođe ostvario pobede u istočnom Alepu, zauzimajući strateško selo Šarba gde su ubijeni brojni džihadist i njihova oprema. Vojska predvođena Damaskom uklonila je veliki broj improvizovanih eksplozivnih naprava i mina iz tog područja.

Vladine snage postigle su i pobedu nad militanata u selu Al Amerijeh u južnom Alepu. Takođe je oslobođeno nekoliko farmi na zapadu glavnog grada pokrajine.

(Sputniknews.com)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track