RUSI UPOZORAVAJU: Džihadisti Nusra Fronta grupišu snage i kreću na Alep
Foto: AP 2015

Kontraofanziva

RUSI UPOZORAVAJU: Džihadisti Nusra Fronta grupišu snage i kreću na Alep

Planeta -

Teroristi Al Nusra Fronta u Siriji grupišu snage oko Alepa i planiraju veliku ofanzivu kako bi presekli put između tog grada i Damaska, izjavio je danas načelnik Glavnog operativnog direktorata ruskog generalštaba Sergej Rudskoj.

"Imamo pouzdane informacije da se planira ofanziva velikih razmera sa ciljem da se preseče put koji povezuje Alep i Damask", rekao je on na konferenciji za novinare, prenosi Itar Tas. Rudskoj je naveo da se oko 10.000 ekstremista iz Nusra Fronta koncentriše kod Alepa i dodao da je rusko ministarstvo odbrane zatražilo od američkih kolega da to osujete.

On je istovremeno optužio Tursku da nastavlja da podržava teroriste Nusra Fronta sa oružjem i ljudstvom. Taj proces se, kako je rekao, odvija preko teroritorija koje drže opozicione grupe, a informacije o njihovoj lokaciji stižu iz američkog centra u Amanu.

"Ako se ne spreče aktivnosti terorista, severni regioni u Siriji će se ponovo naći u blokadi. Zbog toga su sve akcije sirijskih snaga i ruskih aviona usmereni na ometanje planova Nusra Fronta", rekao je on. Međutim, kako je naglasio, nije planiran napad na Alep.

Govoreći o Palmiri, on je rekao da su ruski inženjeri deminirali u poslednja 24 časa šest kilometara puta, tri istorijska zdanja, kao i deaktivirali 117 eksplozivnih naprava, prenosi agencija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track