Najnovije vesti

PUTIN PRODAJE NAJNOVIJE ORUŽJE ZA BORBU PROTIV TERORISTA: U igri PVO, avijacija, artiljerija...
Foto: AP 20 Sept 2016

PUTIN PRODAJE NAJNOVIJE ORUŽJE ZA BORBU PROTIV TERORISTA: U igri PVO, avijacija, artiljerija...

Planeta

Rusija je spremna da stranim kupcima ponudi najnovija sredstva za borbu protiv terorizma, uključujući PVO, avijaciju, reaktivnu artiljeriju i oklopna vozila, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin.

Kako je rekao, Rusija je spremna da ponudi sve što doprinosi borbi protiv terorista, koju su faktički formirali krupne organizovane oružane grupacije, koje koriste savremeno naoružanje, uglavnom zapadne proizvodnje i često su predvođene dobro pripremljenim stručnjacima sa kvalitetnim vojnim obrazovanjem.

 

Takođe, predložio je da se analiziraju svi trendovi globalnog tržišta naoružanja – da se uzme u obzir smanjenje svetskih vojnih troškova zbog aktuelne ekonomske situacije, porast aktivnosti novih proizvođača naoružanja, kao i nastojanje kupaca da uzima savremeno oružje radije nego klasično, i to sa mogućnošću da njihovo održavanje bude vršeno u zemljama u koje se isporučuje.

 

 

„Trudimo se da uzmemo u obzir sve te faktore, da ponudimo kupcima rusko oružje i vojnu tehniku, koje će imati optimalni odnos cene i kvalitet, sigurnost i jednostavnost korišćenja, ali i visoku efikasnost u borbama“, istakao je Putin.

 

Ruski predsednik je takođe upozorio da je neophodno posvetiti posebnu pažnju kojim zemljama se isporučuje rusko oružje. „U poslednje vreme celokupni regioni se suočavaju sa porastom nasilja i terorističkim pretnjama. Takvi primeri su nam dobro poznati – Sirija, Libija, Irak, Avganistan. Naša zemlja veoma puno ulaže u borbu protiv međunarodnog terorizma, za jačanje odbrambene moći saveznika, uključujući partnera iz ODKB-a“, istakao je Putin. On je dodao i da Rusija trenutno sarađuje sa preko 100 zemalja kada je reč o prodaji oružja, kao i da ukupna vrednost narudžbina iznosi više od pedeset milijardi dolara.

 

(Sputnjik Srbija)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...