PAKLENE BORBE ZA DREVNI GRAD: Ovako su džihadisti probili odbranu Palmire
Foto: Youtube/Printscreen

Veliko naoružanje

PAKLENE BORBE ZA DREVNI GRAD: Ovako su džihadisti probili odbranu Palmire

Planeta -

Teroristi Islamske države uspeli su da osvoje predgrađe Palmire koristeći vozila napunjena eksplozivom kojima su upravljali bombaši samoubice, potvrdilo je Rusko ministarstvo odbrane u ponedeljak.

Drevni grad ponovo je pao u ruke džihadista koji su dva dana intenzivno napadali. Više od 5.000 terorista, uključujući stotine bombaša samoubica, kao i nekoliko desetina vozila prebačenih iz Rake i Deir ez-Zora navodno su učestvovali u ofanzivi na Palmiru.

Guverner provincije Homs, pod koju spada Palmira, rekao je da je sirijska vojska evakuisala 80 odsto stanovništva, a da je sudbina preostalih nepoznata.

Igor Konašenkov, portparol Ruskog ministarstva odbrane, dodao je da sirijska vojska ima podršku ruskih aviona i da je uspela da odbija dva dodatna napada.

"Ovi napadi pokazuju da se teroristima ne sme dati ni najmanja šansa da zbiju redove i regrupišu se, već moraju biti iskorenjeni. Uništavanje terorista mora biti ravnomerno u svim delovima Sirije i Iraka", rekao je Konašenkov.

Konašenkov je dodao da su teroristi koristili i tenkove i artiljerijske sisteme.

"Naša avijacija nije bombardovala rezidencijalne delove Palmire. Sirijske trupe evakuisale su najveći broj stanovnika i zauzele pozicije na obodu grada", dodao je Konašenkov.

(Sputnik)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track