OBJAVLJIVAO GOLIŠAVE SLIKE POZNATIH: Holivudskom hakeru devet meseci robije!
Foto: Reuters, AP

Osuđen zbog video-snimaka

OBJAVLJIVAO GOLIŠAVE SLIKE POZNATIH: Holivudskom hakeru devet meseci robije!

Planeta -

Majerčik je osuđen da je prevarom hakovao više od 300 imejl naloga u kojima su mnoge poznate ličnosti čuvale svoje fotografije, snimke i druge poverljive podatke

ČIKAGO - Amerikanac Edvard Majerčik (29) osuđen je na devet meseci robije zbog hakovanja 30 poznatih ličnosti i objavljivanja njihovih golišavih fotografija i video-snimaka.Osim toga, ovaj stanovnik Čikaga moraće da plati odštetu od 5.700 dolara jednoj od žrtava (čije ime nije objavljeno), i to na ime troškova za usluge psihologa. Pretila mu je kazna od pet godina robije, pa se smatra da je preblago kažnjen.

Majerčik je osuđen da je prevarom hakovao više od 300 imejl naloga u kojima su mnoge poznate ličnosti čuvale svoje fotografije, snimke i druge poverljive podatke. Neke od njegovih žrtava su holivudska glumice Dženifer Lorens i Meri Elizabet Vinsted, pevačica Arijana Grande, model Kejt Apton.Lorensova, najplaćenija holivudska glumica, optužila je hakera da je objavljivanje njenih golišavih fotografija seksualno zlostavljanje.E.K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track