HRVATI U PANICI: Melanija će nam oduzeti zemlju!
Foto: Reuters

Ljubljana dobila moćnog saveznika

HRVATI U PANICI: Melanija će nam oduzeti zemlju!

Planeta -

Zagreb se plaši da će Donald Tramp pod uticajem supruge Melanije podržati njihove komšije u sporu zbog Piranskog zaliva

ZAGREB - Pobeda Donalda Trampa na izborima u Americi donela je strepnju među hrvatskim političarima, koji su u pravoj panici jer se plaše da će lider najmoćnije zemlje na svetu zbog supruge Melanije podržati Sloveniju u brojnim sporovima sa zvaničnim Zagrebom.U tekstu pod naslovom „Slučaj Melanije Tramp“ zagrebački Globus se pita „hoće li nova prva dama Amerike postati glavni slovenački saveznik u sporovima protiv Hrvatske“.

Spor od raspada SFRJ

Ni više od četvrt veka od raspada SFRJ Slovenija i Hrvatska se nisu dogovorile o granici na moru. Slovenija želi ceo Piranski zaliv kako bi imala izlaz na otvoreno more, a Hrvatska bi da se granica povuče sredinom zaliva.Međunarodni arbitražni sud još nije doneo konačnu odluku, a slovenački šef diplomatije Karl Erjavec nedavno je zapretio da će Ljubljana sabotirati predstojeću hrvatsku turističku sezonu ukoliko u Zagrebu ne prihvate odluku arbitraže. Dve zemlje su pre dve godine jedva uspele da reše problem obeštećenja štediša Ljubljanske banke, a trenutno se spore i zbog prava na upotrebu imena „teran“ za vino sa područja Kraša i Istre.Uspela je u životuPojedini slovenački političari su Trampovu treću suprugu, inače rođenu kao Melanija Knavs u Sevnici, proglasili „najboljim slovenačkim izvoznim proizvodom i najboljim slovenačkim brendom u svetu“.- Melaniji bi trebalo podići spomenik u Sloveniji. U borbi s mnogim drugim ženama koje su želele da se dokopaju Donalda Trampa i udaju se za njega ona je pobedila. To dovoljno govori o njenoj sposobnosti - rekao je profesor doktor Bogomil Ferfila s Fakulteta za društvene studije u Ljubljani.

CIA ponovo ona staraPROTIV VATRE SE BORI VATROMTramp je najavio da će CIA ponovo dobiti ovlašćenja da koristi kontroverzne načine, uključujući i simulaciju davljenja, u ispitivanju osumnjičenih pripadnika Islamske države i drugih terorista.- Te tehnike ispitivanja deluju i protiv vatre se moramo boriti vatrom. Oni odsecaju glave našim - rekao je Tramp.

Prvi veliki intervjuZASTRAŠUJUĆE NUKLEARNE ŠIFRENovi predsednik SAD je u prvom velikom intervjuu od inauguracije reporteru ABC njuza otkrio da je zastrašujuće to što je dobio šifre za lansiranje nuklearnih raketa:- Objasnili su mi šta šifre predstavljaju. Bilo je otrežnjujuće. Uveren sam da ću, ukoliko do toga dođe, postupiti na pravi način, ali zaista je zastrašujuće.

SKANDALOZNO Nemački novinar o lideru SADLIKVIDIRAJTE TRAMPA!Nemački novinar Jozef Jofe skandalizovao je juče javnost pozvavši na ubistvo američkog predsednika Donalda Trampa.Jofe je u TV studiju diskutovao o mogućnostima da Tramp ne završi četvorogodišnji mandat.- Da bi došlo do impičmenta, dve trećine senata mora da glasa za njegovu smenu. To je politički vrlo teška prepreka - konstatovala je gledateljka.Na to joj je Jofe odgovorio da postoji još jedan način da Tramp ne završi mandat:- Ubistvo u Beloj kući.Zbunjena voditeljka je brže-bolje nastavila s programom, a Jofe je ostao ozbiljan. On je urednik i izdavač nedeljnika Di Cajt.

E.K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja