SRBOMRZAC PRETI TRAMPU MUSLIMANIMA: Madlen Olbrajt udarila na Belu kuću!
Foto: Joshua Roberts, DAVID MDZINARISHVILI

Ozloglašena političarka udarila na lidera SAD

SRBOMRZAC PRETI TRAMPU MUSLIMANIMA: Madlen Olbrajt udarila na Belu kuću!

Planeta -

Ozloglašena političarka i bivša američka državna sekretarka Madlen Olbrajt je, nezadovoljna stavom Donalda Trampa o islamistima, odlučila da promeni veru i registruje se kao muslimanka.

VAŠINGTON - Bivša državna sekretarka SAD Madlen Olbrajt registrovaće se kao muslimanka zbog spekulacija da će američki predsednik Donald Tramp zaoštriti politiku prema islamskim vernicima.Dok je većina medija hvali zbog sukoba sa šefom Bele kuće, drugi podsećaju da se zbog vesti o registraciji muslimana buni žena koju mnogi optužuju za ratne zločine u Ruandi, Iraku i Jugoslaviji,.Menjala vere- Odgajena sam kao katolkinja, postala sam vernica Episkopalne crkve, a kasnije u životu saznala sam da je moja porodica jevrejska. Spremna sam da se registrujem kao muslimanka u znak solidarnosti. Amerika mora da ostane otvorena za ljude svih vera i svakog porekla. Izbeglice su dobrodošle - poručila je Olbrajtova.Ona je ovu poruku postavila na Tviter nakon vesti da će novi lider SAD prestati da prima izbeglice, ali i da će ponovo uvesti registrovanje islamskih vernika. Inače, zakon o registrovanju muslimana u SAD bio je na snazi od 2002. do 2016.Olbrajtova, koja je odrastala u Beogradu, više puta prošle godine izazvala je buru u javnosti. Prvo kada je rekla da će žene koje ne glasaju za Hilari Klinton završiti u paklu, a zatim i kad je trebalo da drži predavanje o etici na koledžu Skrips, protiv čega su se pobunili i profesori i studenti.Mesto joj je u Hagu- Neverovatno je da o etici govori osoba koja bi trebalo da je u Hagu zbog ratnih zločina. Ona je podržala politike koje su dovede do smrti miliona ljudi u Ruandi, Iraku i Jugoslaviji. U intervjuu 1996. izjavila je da joj je smrt pola miliona iračke dece prihvatljiva cena za disciplinovanje Sadama Huseina. Osim toga, Olbrajtova je bila glavni zagovornik bombardovanja Jugoslavije - napisali su oni u otvorenom pismu.

O Madlen OlbrajtMRZI SRBE I NE CENI ŽIVOTEMadlen Olbrajt bila je prva žena na funkciji državnog sekretara SAD, i to od 1997. do 2001, u vreme mandata Bila Klintona.Iako je deo detinjstva provela u Beogradu, gde joj je otac bio ambasador, bila je agresivni pobornik bombardovanja Jugoslavije 1999.Na predstavljanju knjige u Pragu 2012. grupu Čeha koji su podržavali našu zemlji nazvala je „odvratnim Srbima“.Vrlo kontroverzan bio je njen stav iznet u emisiji 1996. da nije problem smrt pola miliona dece u Iraku i da sankcije moraju da ostanu na snazi.Tokom predsedničke kampanje u SAD poručila je da će sve žene koje ne glasaju za Hilari Klinton završiti u paklu.

POKLON DODATAK ZA PENZIONERE

DANAS U KURIRU: Moja penzija

U današnjem broju poklon dodatka Moja penzija pročitajte zašto naša poznata glumica Svetlana Bojković smatra da su penzioneri u Srbiji čarobnjaci, i kakav je njen stav po pitanju ljubavi u trećem dobu.

Otkrivamo gde možete da nađete vrlo povoljna putovanja, kako da napravite svoj Facebook profil kako biste našli stare poznanike, a čeka vas još mnogo zanimljivih informacija i poklona!

E. K.Foto: Joshua Roberts, David Mdzinarishvili

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja