Potonuo brodić kod Bahama, 11 mrtvih i 12 nestalih

Potonuo brodić kod Bahama, 11 mrtvih i 12 nestalih

Planeta -
Čamac doživeo brodolom kod Houksbil keja na Bahamima dok je plovio ka Sjedinjenim Američkim Državama

FRIPORT - Spasilačka služba je izvukla tela 11 Haićana koji su se udavili kada je potonuo prepuni brodić kod obala Bahama, a 12 ošoba se vode kao nestali, saopštile su danas američke i bahamske vlasti. Među udavljenim i nestalim ima i nekoliko dece, izjavila je Loreta Meki, portparolka Kraljevske policije Bahama u Friportu.

Ona je kazala da je petoro ljudi preživelo brodolom čamca dugog 7,5 metara u kome se nalazilo 28 osoba kada je isplovio iz luke na Haitiju, prenosi AFP. "Ne znamo kada je brodić isplovio sa Haitija a preživeli su nam rekli da je potonuo u nedelju, na tri-četiri sata plovidbe od ostrva Abako kod severnih Bahama", dodala je Meki.

Portparol američke obalske straže izjavio je da je ovaj čamac doživeo brodolom kod Houksbil keja na Bahamima dok je plovio ka Sjedinjenim Američkim Državama. Preživeli, koji su uspeli da doplivaju do obale, prijavili su brodolom policiji Bahama koja je juče pozvala američku obalsku stražu. Spasilačka operacija nastavila se i danas."Prezivelo je pet haičanskih imigranata", kazala je Meki i dodala da su imigranti izgleda plovili ka Floridi kada im se motor pokvario.

Policija je privela preživele i ispituje ih. Prenatrpani brodovi i čamci redovno pokušavaju da doplove na Floridu iz siromašnih zemalja kao što su Haiti ili Kuba, podseća AFP.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track