Najnovije vesti

(VIDEO) PIJU MLEKO I KRV PO ČITAV DAN: Svi žele da smršaju, samo oni hoće da se ugoje
Foto: Printscreen Facebook

Brutalni običaj

(VIDEO) PIJU MLEKO I KRV PO ČITAV DAN: Svi žele da smršaju, samo oni hoće da se ugoje

Planeta
00:00h

Članovi plemena u Etiopiji imaju jedan čudan običaj - da se što više ugoje u roku od šest meseci.

Tako članovi Bodi plemena pola godine ne piju ništa sem svežeg mleka i krvi od krava. Tokom ovog vremena im nije dozvoljeno da imaju seks pa čak ni da napuste svoju kolibu.

Žene i devojke im isporučuju mleko i krv svakog jutra u saksijama ili bambusima. Iako ne postoji nagrada najdebljeg konkurenta, oni postaju jako ponosni na svoje obline, a veliki struk se smatra privlačnim među ženama u plemenu.

Ovo takmičenje se odvija u okviru Ka'el rituala, koji se održava povodom obeležavanja nove godine. Svaka porodica ima pravo da predstavi neoženjenog čoveka za izazov, koji je, nakon što bude izabran, ode u svoju kolibu i ne sme da se pomeri ili ima seks za to vreme.

S obzirom da su krave svete Bodi plemenu, one se ne ubijaju već se samo napravi rupa u veni kopljem ili sekirom kako bi im uzeli krv a zatim se ona "zalepi glinom"

Fotograf Erik Lafordž koji je fotografisao ljude iz ovog plemena opisao je brutalan običaj

"Debeli ljudi piju mleko i krv po ceo dan. Prvi posuda krvi se pije u zoru. Mesto je puno muva pa muškarci moraju da piju brzo, pre nego što se krv zgruša. Ali neki ne mogu sve da popiju, pa često povraćaju", ispričao je on.Na dan ceremonije, muškarci pokrivaju svoje telo glinom i pepelom pre nego što izađu iz svojih koliba.

(Daily Mail)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...