PUTIN ZADOVOLJAN: Spremni smo da sarađujemo sa Kinom na Novom putu svile
Foto: Fonet/AP

SARADNJA SVE BOLJA

PUTIN ZADOVOLJAN: Spremni smo da sarađujemo sa Kinom na Novom putu svile

Planeta -

SANKT PETERBURG - Odnosi Rusije i Kine razvijaju se na pozitivan način i Moskva je spremna da saradjuje sa Pekingom na projektu "Novi put svile", izjavio je danas ruski predsednik Vladimir Putin.

"Naši odnosi sa Kinom se razvijaju na prilično pozitivan način. Mi to zovemo sveobuhvatno strateško partnerstvo", rekao je Putin ma sastanku sa predstavnicima medija u Sankt Peterburgu. On je dodao da Rusija i Kina ulažu napore u cilju pronalaženja zajedničkog pristupa "najsloženijim pitanjima" kada je u pitanju međunarodna saradnja, dodajući da su te dve zemlje često saglasne. Ruski predsednik je rekao da je Moskva spremna da saradjuje sa Pekingom na projektu "Jedan pojas, jedan put".

U Sankt Peterburgu se danas nastavlja Međunarodni ekonomski forum (SPIEF 17). U delegaciji Srbije, koja je na Forumu zemlja-gost, su šef diplomatije Ivica Dačić, ministri privrede, poljoprivrede i rudarstva i energetike - Goran Knežević, Branislav Nedimović i Aleksandar Antić, kao i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež.

(Kurir.rs/Beta)

Foto: Fonet/AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track