ISPOVEST MAJKE MONSTRUMA KOJI JE SEJAO SMRT: Sina bih mogla da ubijem, a porodicama žrtava imam ovo da kažem
Foto: Nemačka policija, Foto: Nemačka Policija

NIJE IŠLA U POSETU

ISPOVEST MAJKE MONSTRUMA KOJI JE SEJAO SMRT: Sina bih mogla da ubijem, a porodicama žrtava imam ovo da kažem

Planeta -

Nemac Marsel Hese (19) je ubio dečaka Jadena (9), ubodima noža 52 puta, a zatim snimio selfi s mrtvim dečakom i to objavio na internetu.

Marcel je posle toga pobegao. Sledećeg dana je ubio poznanika Kristofera (22). Ubo ga je nožem 68 puta. Na kraju se sam predao. Došao je u lokalnu zalagaonicu i zaposlenima rekao: "Molim vas, nazovite policiju, traže me."

To je bilo pre četiri meseca.

Njegova majka je sada rekla da Marsel kao dete nikada nije imao mira i da su mu doktori dijagnostifikovali poremećaj hiperaktivnosti i pažnje.

"Ipak, bio je brižan i spreman da pomogne. Rado je čitao stručne knjige, najviše o medicini. Kasnije je pokušao da nauči engleski, kineski i japanski. Sanjao je o tome da postane vojnik. Kada su ga odbili jer je imao problema s vidom, srušio mu se ceo svet i to je verovatno bio 'okidač'", kaže majka Mičela.

Opisala je i šta se događalo uoči ubistava.

Marsel joj je rekao da ide kod prijatelja kako bi pozajmnio toster. Porodicu ubijenog dečaka dobro poznaje. Bili su komšije i često su zajedno u podrumu slavili Novu Godinu. U tom podrumu je Marsel i ubio dečaka.

"Kada sam izašla iz kuće na dan ubistva, Jadenova braća su krenula na mene, hteli su da me zadave. Mogu to da razumem", rekla je Mičela.

"Izvinjavam se za to što je moj sin napravio, niko nije mogao da zna da će se to dogoditi. Znam koliko je strašno kada roditelj izgubi dete", rekla je Mičela.

Sina još nije posetila u zatvoru, ni ne zna da li će ikada.

"Na neki način bih mogla da ga mrzim i ubijem", kaže.

Marsel je majci iz zatvora napisao pismo. Proces protiv njega počinje u septembru.

(Kurir.rs/ 24sata.hr)

Foto: Nemačka policija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track