Grčka želi nove pregovore o uslovima zajma
Foto: KURIR

Nezadovoljni

Grčka želi nove pregovore o uslovima zajma

Planeta -
U Grčkoj je pre dva dana, posle dvomesečnog zastoja, formirana nova vlada koja pred sobom ima težak zadatak da sprovede i donekle izmeni nepopularni finansijski paket pomoći Evropske unije i MMF-a i da zemlju izvuče iz recesije

ATINA - Nova grčka vlada saopštila je danas da želi nove pregovore u okviru sporazuma o međunarodnom zajmu, koji bi se odnosili na ukidanje nekih poreza, zaustavljanje otpuštanja i produženje za dve godine rokova za sprovođenje oštrih mera štednje.

"Cilj je da nema više smanjenja plata i penzija i da nema novih poreza", navedeno je u saopštenju koalicije Nove demokratije, PASOK-a i Demokratske levice, u kojem se dodaje da neće biti otpuštanja zaposlenih u državnom sektoru, prenela je Slobodna Evropa.

Koaliciona vlada, predvođena premijerom Antonisom Samarasom, liderom konzervativne Nove demokratije, obećala da će nastaviti da smanjuje fiskalni deficit, da drži dug pod kontrolom i primenjuje strukturne reforme.

Članovi vlade takođe su obećali da će pokušati da revidiraju obaveze koje je Atina preuzela prema kreditorima, ali da neće ugroziti veze sa EU ili prisustvo u evrozoni.

U Grčkoj je pre dva dana, posle dvomesečnog zastoja, formirana nova vlada koja pred sobom ima težak zadatak da sprovede i donekle izmeni nepopularni finansijski paket pomoći Evropske unije i MMF-a i da zemlju izvuče iz recesije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja