SEVERNA KOREJA PONOVO PRETI: Tramp je zapalio iskru rata i osvetićemo se, ali ne rečima!
Foto: Profimedia, Reuters, Printscreen Facebook

tenzije rastu

SEVERNA KOREJA PONOVO PRETI: Tramp je zapalio iskru rata i osvetićemo se, ali ne rečima!

Planeta -

Američki predsednik Donald Tramp "zapalio je iskru rata" sa Severnom Korejom i njegovu zemlju snaći će ognjena udar, izjavio je severnokorejski ministar spoljnjih poslova Ri Jong Hoa. Napetost između Severne Koreje i Sjedinjenih Država porasla je proteklih nedelja zbog korejskoga nuklearnog oružja i balističkih projektila.

Severna Koreja ispalila je nekoliko projektila i potvrdila da je izvela testiranje hidrogenske bombe napredujući prema postizanju cilja stvaranja nuklearnog projektila koji može da dostigne američko kopno. Govoreći za rusku državnu novinsku agenciju TASS, ministar Ri Jong Ho rekao je da nuklearni program garantuje mir i sigurnost u regiji te da se o njemu ne može raspravljati.

"Tramp je svojom ratobornom i bezumnom izjavom u Ujedinjenim nacijama zapalio iskru rata protiv nas" rekao je Jong Ho i dodao "Moramo da se osvetimo i to ognjenim udarima, a ne rečima".

"Gotovo smo dosegli posljednju točku putovanja prema konačnom cilju - postići stvarnu ravnotežu snaga sa SAD-om", kazao je sjevernokorejski ministar.

"Gotovo smo dosegli posljednju točku putovanja prema konačnom cilju - postići stvarnu ravnotežu snaga sa SAD-om", kazao je sjevernokorejski ministar. "Naše je načelno stajalište da nikada nećemo pristati na pregovore u kojima se pregovara o nuklearnom oružju", dodao je.

Kurir.rs/index.hr

Foto Profimedia, Reuters, Printscreen Facebook

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

SILA 10. epizoda: Kakvom bombom Severna Koreja preti SAD?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track