SIRIJAC U NEMAČKOJ UNOVČIO PORODICU: Ima 4 žene i 23 dece, a evo koliku pomoć prima!
Foto: Reuters 22.2.2017

ne treba mu posao

SIRIJAC U NEMAČKOJ UNOVČIO PORODICU: Ima 4 žene i 23 dece, a evo koliku pomoć prima!

Planeta -

U nemačkom Montabauru živi Sirijac koji ima 4 žene i čak 23 dece. Prema proceni financijskih stručnjaka on bi za njih od nemačkog Ureda za socijalnu pomoć trebao da primi oko 30.030 evra mesečno!

Hubert Konigštajn je diplomirani finansijski stručnjak koji je napravio procenu primanja socijalne pomoći te porodice, pa je usporedio sa godišnjom zaradom u Nemačkoj najslabije i srednje plaćenih zanimanja i utvrdio kako jedna nemačka obitelj sa tolikim brojem dece ne bi mogla da opstane bez pomoći države.

”Zanimljivo je kako možete imati tako veliku porodicu u Siriji u kojoj nemate pomoć. U Nemačkoj bi to bilo nemoguće”, kaže Konigštajn.

On je izračuno kako jedan prosečni radnik u Nemačkoj mesečno prima bruto 2,461 evra. U Nemačkoj se oporezivanje dohotka određuje prema klasama koje uključuju bračni status, decu, visinu primanja bračnog partnera, i ako ste samac.

Naime, prema Klasi 1 (samac) bez supruge i dece, to iznosi 314,33 evra poreza dohodak, što znači da bi u Nemačkoj 95,5 radnika radilo samo za tu porodicu.

Kurir.rs/Biscani.net

Foto: Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track