KRIMINALNA AFERA POTRESA ALBANIJU: Parlamentarci zaštitili bivšeg ministra mafijaša od hapšenja
Foto: EPA

OSTAJE MU IMUNITET

KRIMINALNA AFERA POTRESA ALBANIJU: Parlamentarci zaštitili bivšeg ministra mafijaša od hapšenja

Planeta -

Albanski parlamentarci su, kao je ”Kurir” najavio, glasali protiv zahteva Tužilaštva u Tirani da se Saimiru Tahiriju, ministru policije od 2013- 2017 i članu Socijalističke partije premijera Edija Rame, oduzme imunitet, čime bi se otvorio put za njegovo hapšenje.

Navodno, smatralo je 75 članova Skupštine, dosadašnjom istragom Tužilaštva ”nije prezentovano dovoljno dokaza da bi Tahiri bio osuđen”.

foto: Printscreen/ Youtube

Za ukidanje imuniteta zbog umešanosti u međunarodnu trgovinu drogom i korupcije izjasnilo se 60 poslanika, dok pet poslanika nije glasalo. Među njima je bio i dojučerašnji šef policije, o čijoj sudbini se odlučivalo. Glasanje je pratio u hodniku.

Sledbenici Rame su obrazlagali da su zahtevi tužilaštva ”politički motivisani” i ”neozbiljni”, ali su podržali da se izvrši pretres stana dojučerašnjeg prvog policajca (Albanske demokrate: ”To čine sada kada je jasno da je Tahiri očistio sve dokaze”) i obavezu da se bivši ministar pojavi u sudskoj policiji.

Takođe, albanski socijalisti su se izjasnili protiv eventualnog izrućenja Tahirija, ukoliko bi stigao takav zahtev od italinaskog državnog pravosuđa.

Kurir. rs

Foto: EPA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Ekskluzivni izveštaj DB: Arkan pravio haos u Beogradu po nalogu crnogorske tajne službe!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja