MISLIO JE DA JE SMISLIO SAVRŠEN ZLOČIN: Muž na jeziv način ubio ženu, ali je propustio jedan važan detalj
Foto: Youtube/Printscren

ISTINA IZAŠLA NA VIDELO POSLE 16 GODINA SKRIVANJA

MISLIO JE DA JE SMISLIO SAVRŠEN ZLOČIN: Muž na jeziv način ubio ženu, ali je propustio jedan važan detalj

Planeta -

To je trebalo da bude brak kao iz bajke. Pol i Linda Kari često su šetali zagrljeni, gledali se zaljubljeno, jedno drugom davali nadimke.

"Bilo je pomalo neugodno koliko su nežnosti razmjenjivali", pričala je pre nekoliko godina Lindina prijateljica Meri Sibold.

Venčali su se posle tri godine zabavljanja, bilo je to 12. septembra 1992. godine i činilo se da će zauvek ostati zajedno. Ali, uskoro su počeli i problemi. Lindi se učinilo da joj uvek nedostaje novca, iako su Pol i ona zajedno zarađivali više od 140.000 dolara, i to na početku devedesetih kada je to bilo pravo bogatstvo.

Tada je otkrila da Pol ima dve bivše žene i troje dece koje je godinama skrivao od Linde. Male laži i sumnjivo ponašanje su se nastavili, a onda je jedna polisa osiguranja prelila čašu.

"Mesec dana posle venčanja Linda me je nazvala i rekla da Pol želi da otvori polisu životnog osiguranja na milion dolara na njeno ime. Pitala sam je da li je luda. Zašto bi pristala na tako nešto? On u brak nije doneo gotovo ništa. Ona je imala veliku i lepo uređenu kuću, odlične prijatelje. Sve. I sad bi on hteo polisu osiguranja! To je bilo prvo veliko upozorenje", pričala je Meri 2014. godine američkim novinarima.

foto: Youtube/Printscreen

Na kraju Linda nikad nije ni uzela tu polisu osiguranja, ali to nije bilo toliko ni važno zato što je već imala nekoliko različitih polisa, a Pol je trebalo da dobije barem nešto novca od osiguranja. Nekih godinu dana nakon venčanja, Linda je završila u bolnici. Niko nije mogao da odgonetne šta se događa i zašto je ona u bolnici. Isprva su sumnjali u trovanje, ali testovi su bili negativni. Tek čistom slučajnošću je jedna medicinska sestra primetila da je kesa s infuzijom blago zamućena, što nikako ne bi smelo da se događa.

Na kraju su otkrili da u infuziji postoje veće količine lidokaina, lokalnog anestetika. Obavestili su policiju koja je kasnije razgovarala s Lindom. Gotovo je neverovatno da su snimci tih razgovora preživeli dve decenije.

foto: Youtube/Printscreen

"Da neko pokušava da vas otruje, da neko pokušava da vam naudi, šta mislite, ko bi to mogao biti?", pitali su je detektivi.

Linda je odgovorila: "Jedino mi Pol pada na pamet... Jedini motiv bi mogao da budei novac, ali zaista ne želim ni da pomislim da je tako nešto moguće".

Policiji je ispričala i da ga veoma voli, uprkos lažima o bivšim suprugama i problemima s novcem.

foto: Youtube/Printscreen

Oporavila se, ali samo nekoliko meseci kasnije opet se razbolela. Pol ju je odveo u drugu bolnicu, ali tamo je opet bilo problema. Na kraju je osoblje moralo da stavi natpis da suprug ne sme da je posećuje bez pratnje medicinskog osoblja.

Linda je umrla 9. juna 1994. godine u porodičnoj kući, a Pol je čak zvao i hitnu pomoć. Na prvi pogled, bio je neutešni suprug: plakao je, svima je pričao koliko je šokiran, sve je izgledalo kao da nije imao pojma zašto je njegova mila i draga supruga umrla. Ali, obdukcija je pokazala nešto grozno.

Linda je umrla od trovanja nikotinom.

Osim toga, obdukcija je otkrila i velike količine leka za spavanje i malu povredu iza Lindinog uha, verovatno od injekcije. Smrt je i zvanično proglašena ubistvom. Neko je Lindi dao tablete za spavanje. Umrla je u snu. Ali ništa nije ukazivalo na Pola. Uspeo je da ubije suprugu i pobegne pravdi. Uz to, smešilo mu se nekoliko stotina hiljada dolara od životnog osiguranja.

Planirao je da dobije nekih milion dolara, ali Linda mu je pokvarila planove.

Nedugo pre smrti testamentom je ostavila svojoj sestri polovinu svoje imovine. Polu je ostavila kuću i oko pola miliona dolara, što je svima dalo do znanja da je apsolutno verovala svom suprugu, čak i dok su svi oko nje sumnjali da planira da je ubije.

Srećan i zadovoljan, Pol se odselio u Kanzas gde se opet oženio. Ali, lokalnim istražiteljima je i dalje bio problem što nisu otkrili ubicu. Tek u jesen 2010. godine, čak 16 godina nakon ubistva, policija i tužilaštvo imali su dovoljno dokaza da ponovo privedu Pola kako bi ga opet ispitivali.

Imali su samo teorije, verovali su da je mala povreda iza Lindinog uha bilo mesto gde je ubrizgan nikotin. Ali sve vreme su razmišljali kako je Pol uspeo da nabavi čisti nikotin. Ispostavilo se da je poprilično jednostavno u kućnoj radinosti destilovati nikotin iz cigareta.

"Pakovanje cigareta može imati oko 300 miligrama čistog nikotina, što je više nego dovoljno da ubije odraslu osobu", rekao je istražiteljima hemičar Nil Benovic.

Linda je verovatno bila mrtva u roku od pola sata nakon što joj je ubrizgan nikotin, i te dve ključne informacije su omogućile novu istragu i novo ispitivanje.

Tokom ispitivanja se ispostavilo da nikoga nije bilo u kući osim njih dvoje, ali priznanje nisu dobili. Još uvek ne postoje dokazi da je baš Pol lično zabio supruzi tu smrtonosnu injekciju, ali apsolutno svi dokazi govore da je ona tako umrla, a jedina druga osoba koja je mogla tako nešto da uradi je sam Pol.

U jesen 2014. godine počelo mu je suđenje, a ubrzo je osuđen na doživotni zatvor bez mogućnosti pomilovanja.

Kurir.rs/Dejli mejl Foto: Youtube/Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Ekskluzivni izveštaj DB: Arkan pravio haos u Beogradu po nalogu crnogorske tajne službe!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track