(FOTO, VIDEO) OTKRIVEN TAJNI ŽIVOT KIMOVIH BRAĆE I SESTARA: Evo gde su i šta rade ostali potomci najmoćnije dinastije
Foto: Printscreen/ Youtube, Foto: Printscreen/Youtube

OBAVIJENI VELOM TAJNE

(FOTO, VIDEO) OTKRIVEN TAJNI ŽIVOT KIMOVIH BRAĆE I SESTARA: Evo gde su i šta rade ostali potomci najmoćnije dinastije

Planeta -

Život rođaka Kim Džong-una obavijen je velom tajne, čak i prema sevrnokorejskim standardima.

Međutim, posle ubistva Kim Džong-nama, prva porodica Severne Koreje je dospela u centar pažnje.

Mediji šiorm sveta su tada objavili da je Kim Džong-un učestvovao u ubistvu polubrata kog nikada nije upoznao, zbog straha da bi mogao da ugrozi njegovu vlast.

Kimova preostala braća i sestre - Kim Jo-džong, Kim Sol-song i Kim Džong-čul - uglavnom su u drugom planu posle smrti njihovog oca Kim Džong-ila 2011.

Kim Jo-džong, njegova mlađa sestra, bila je u žiži interesovanja javnosti ranije ovog meseca kada je postavljena za člana politbiroa - najvišeg odlučujućeg državnog tela u zemlji.

Evo šta znamo o Kimovoj braći i sestrama.

Kim Džong-nam

Kim Džong-nam je rođen u maju 1971. godine, a bivši diktator navodno je voleo svog prvog sina, često ga je posećivao i zvao uprkos tome što ga je tajno podigao iza vrata palate.

foto: Profimedia

Poput mnogih braće i sestara, Džong-nam je studirao u Švajcarskoj i živeo u Rusiji pre povratka u Severnu Koreju krajem 1980-ih. Imao je i kuću u Pekingu.

U intervjuima, Džong-nam je izjavljivao da "nije zainteresovan" da postane sledeći severnokorejski vođa.

Ubijen je početkom februara na aerodromu u Kuala Lumpuru.

Najstariji sin Kim Džong-ila često je viđen kao potencijalni suparnik Džong-unu.

Kim Džong-čul

Kim Džong-čul je uglavnom poznat jer je ogroman obožalac legende roka Erika Kleptona. Nekoliko izveštaja navodi da je brat despota uočen na koncertima Kleptona u Londonu.

Džong-čul je pažnju javnosti ponovo privukao kad je uslikan na dva koncerta Erika Kleptona. To je prvi put da je primećen u javnosti otkako je njegov mlađi brat 2011. preuzeo kontrolu nad zemljom. Iako je stariji od Kim Džong-una, njegov otac nije hteo da ga on nasledi jer ga je smatrao „feminiziranim, slabim i dekadentnim“.

Džong-čul živi kao pravi plejboj, a iako je proglašen za „ženskog Petka“ koji ne može da vodi državu, postao je vođa grupe „Pongvadžo“.

Kim Jo-Džong

Jo-džong je najmlađa od sedmoro dece koju je Kim Džong-il imao sa četiri žene.

Kim Jo-džong rođena je 1987. ili 1988. i školovala u istoj privatnoj školi u Švajcarskoj kao i njen brat. Oboje su tokom školovanja živeli u ambasadi Severne Koreje i imali lažna imena.

foto: Reuters

Kim Džong-un i Kim Jo-džong imaju istu majku. Jo-džong je uvek bila bliska s ocem i postavljena je na odgovorne pozicije u vladi. Bila je vođa timova za inspekcije, koji bi posećivali lokacije pre službenih državnih poseta, a imala je i administrativne dužnosti.

Inače, Kimova mlađa sestra prvi put se pojavila u javnosti na pogrebu Dragog vođe Kim Džong-ila u decembru 2011. godine.

Većina analitičara koji su eksperti za Severnu Koreju smatra da su brat i sestra Kim veoma bliski i da je ona jedina kojoj mladi severnokorejski vođa u potpunosti veruje.

Kim Sol-song

Najstarija ćerka Kim Džong-ila takođe je važila za omiljeno dete bivšeg vođe. O njoj je poznato vrlo malo pojedinosti, ali je navodno značajan, tajni igrač u režimu.

Kurir.rs/ news.com.au

Foto: Printscreen/ Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja