(VIDEO) MISLILI SU DA ĆE BITI ZABAVNO DA BACE KAMEN SA NADVOŽNJAKA: Sada im preti doživotna kazna!
Foto: Youtube/Printscreen

Sudiće im KAO ODRASLIMA

(VIDEO) MISLILI SU DA ĆE BITI ZABAVNO DA BACE KAMEN SA NADVOŽNJAKA: Sada im preti doživotna kazna!

Planeta -

Sudija u Mičigenu odbio je da odobri kauciju petorici maloletnika koji su optuženi da su u gradu Flintu bacili kamen s nadvožnjaka na auto-putu i tako prouzrokovali smrt putnika u kombiju.

Iako su svi optuženi maloletni, starosti od 15 do 17 godina, sudiće im se kao odraslima, a svaki od njih se tereti za drugostepeno ubistvo. Maksimalna kazna koju mogu da dobiju je doživotni zatvor.

Kamen koji su bacili 18. oktobra imao je skoro tri kilograma i zadao je kobne povrede 32-godišnjem Kenetu Vajtu.

foto: Youtube/Printscreen

Vajt se nalazio u kombiju i na putu kući kad ga je kamen koji je probio vetrobransko staklo udario u lice, glavu i grudi.

"Nema reči kojima bih ovo mogao opisati. U poslednje četiri godine sahranio sam majku, oca i starijeg brata, a sada i sina. Ovo je najteža stvar koju sam ikada doživeo", kazao je Kenet Vajt stariji, otac žrtve.

Preminuli muškarac bio je veren i iza sebe je ostavio petogodišnjeg sina.

foto: Youtube/Printscreen

"Stalno me ispituje gde je njegov tata. Reći mu da se više nikad neće vratiti bilo je jako teško. Pokušala sam da mu objasnim, ali je previše mali, tek mu je pet godina i ne može da razume", kazala je Ejmi Kegl, Vajtova verenica.

Šerif okruga Dženesi Robert Pikel potvrdio je da je istraga pokazala kako je Kajl Anger (17) bacio kamen koji je ubio Vajta, ali su sva petorica maloletnika optužena za ubistvo, da su nameravali da počine ubistvo, za namerno uništavanje imovine, i još dve manje optužbe.

Uz Kajla Angera, optuženi su Aleksander Miler (15), Mark Sekelski (16), Mikadin Pejn (16) i Trevor Grej (15). Sva petorica izjasnili su se na sudu da nisu krivi.

foto: Youtube/Printscreen

"Kada bacite kamen takve veličine na put kojim automobili prolaze brzinom od 110 km/h morali biste znati, razumna osoba bi morala znati, da time nekome možete da nanesete strašne povrede, a u ovom slučaju i smrt", rekao je okružni tužilac Dejvid Lejton.

"Iako su optužbe za sve iste, svako od njih je različit. Razlozi koji su ih doveli do ovoga takođe su različiti. Tako da, iako su sve optužbe iste za sve, očekujem da će se ipak videti razlike kada počnu dokazni postupci na suđenju", kazao je advokat Marka Sekelskija, Frenk Menli.

"Ovde imamo petoro dece optužene za zločin koji ih može strpati u doživotni zatvor. U jednom trenutku govore o odlasku na maturu, a u drugom sede u pritvoru", dodao je advokat Kajla Angera, Ervin Mejers.

Preliminarno ročište zakazano je za 2. novembar.

Kurir.rs/24sata.hr Foto: Youtube/Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Evo koliko će robijati glumica koja je ubila majku i babu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track