(VIDEO) RUSI GAĐALI DŽIHADISTE SA 650 KILOMETARA DALJINE: A onda su krenuli bombarderi i lovci
Foto: Reuters

rat u siriji

(VIDEO) RUSI GAĐALI DŽIHADISTE SA 650 KILOMETARA DALJINE: A onda su krenuli bombarderi i lovci

Planeta -

Napad krstarećim raketama „kalibar“ na teroriste Islamske države izveden je u oblasti Abu Kemala u Siriji, saopštio je predstavnik Ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov.

Šest strateških bombardera 'tu-22' i šest krstarećih raketa 'kalibar' izveli su napad na teroristička utvrđenja, skladišta oružja i municije, mesta okupljanja terorista i važne komandne punktove, koji su ustanovljeni na osnovu obaveštajnih podataka“, navedeno je u saopštenju.

U raketno-vazdušnom napadu bili su angažovani i bombarderi „su-24“ i „su-34“ iz avio-baze „Hmejmim“, a podršku su im pružali lovci „su-30SM“, „su-35“ i „MiG-29“ ruske avijacione grupe u Siriji.

„Lansiranje krstarećih raketa 'kalibar' izvedeno je s podmornice, s rastojanja dužeg od 650 kilometara“, naveo je Konašenkov.

Raketno-vazdušni napad na teroriste ID omogućio je da se inteziviraju ofanzivna dejstva sirijske vojske pod komandom generala Suhela, rekao je Konašenkov.

Prema njegovim rečima, bombarderi „tu-22“ izveli su u poslednja tri dana 18 napada na ID na istoku Sirije, a izvedeno je i devet napada krstarećim raketama „kalibar“ s podmornica „Veliki Novgorod“ i „Kolpino“ u Sredozemnom moru.

(Kurir.rs/Sputnjik Srbija)

Foto Reuters

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Mama je otišla da trči i nestala je u travi! Ovo je rekla mala Jana o ubistvu pevačice Jelene Marjanović!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja