(VIDEO) ZANIMANJE - PEDOFIL: Američki seksualni prestupnici će  biti obeleženi u pasošu!
Foto: Profimedia

efikasno

(VIDEO) ZANIMANJE - PEDOFIL: Američki seksualni prestupnici će biti obeleženi u pasošu!

Planeta -

Američki registrovani dečiji seksualni prestupnici sada će morati da koriste pasoše koji ih identifikuju za njihove zločine tokom putovanja u inostranstvo. Stejt department je u sredu rekao da će početi da oduzima pasoše registrovanim pedofilima i zatražiti od njih da se prijave za novi koji ima "jedinstveni identifikator" statusa. Oni koji prvi put podnesu zahtev za pasoš takođe će biti obeleženitako što će biti obaveštenje odštampano na zadnjoj korici pasoša koja glasi: "Nosilac je osuđen za seksualno krivično delo protiv maloletnika i to je po američkom zakonu je seksualni prestupnik. "

Registrovani dečiji seksualni prestupnici više neće biti izdati manje putne isprave poznate kao pasoš kartice, jer nemaju dovoljno prostora za pomenuto obaveštenje. Promene dolaze kao odgovor na prošlogodišnji "Međunarodni Meganov zakon", koji ima za cilj da ograniči eksploataciju dece i dečiji seksualni turizam, ali je on kritikovan od strane liberala zbog preteranosti i ciljanja samo jedne kategorije kriminalaca.

Zakon je dobijo ime po Megan Kanku, sedmogodišnjoj devojčici koju je ubio osuđeni seksualni prestupnik u Nju Džersiju 1994. godine. Taj slučaj je izazvao veliku pažnju i dovela do stvaranja nekoliko državnih registara seksualnih prestupnika.

Kurir.rs/Independent.co.uk

Foto:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track