DALA JE BLAGOSLOV, ALI PREKO NEKIH STVARI NE MOŽE: Kraljica neće na Harijevo venčanje, jer OVO NE OPRAŠTA snajki!
Foto: Printscreen YouTube, Profimedia

snajki ovo ne oprašta

DALA JE BLAGOSLOV, ALI PREKO NEKIH STVARI NE MOŽE: Kraljica neće na Harijevo venčanje, jer OVO NE OPRAŠTA snajki!

Planeta -

Venčanje princa Harija i njegove verenice Megan Markl danima je top tema u svetskim medijima.

Par je u ponedeljak objavio veridbu i saopštio da će se venčati u maju sledeće godine u katedrali svetog Đorđa u Vindzoru. Kraljevska porodica će platiti celo venčanje.

Vindzor je posebno mesto za princa Harija, koji je tu proveo detinjstvo. Par se odlučio da venčanje bude u maju kako se ovaj događaj ne bi podudario sa rođenjem trećeg deteta princa Vilijama i Kejt Midlton.

Ali svadbarsko veselje mogla bi da pokvari odluka Harijeve bake, kraljice Elizabete koja neće prisustvovati venčanju. Naime kako je kračljica Elizabeta poglavar Engleske crkve koja propagira brak za ceo život, ona ne može da pređe preko činjenice da je Harijeva verenica raspuštenica.

Zbog toga što je buduća snajka već imala jedan brak koji se raspao 2013. godine, a kraljica ne podržava razvode, ona verovatno neće biti na crkvenom venčanju princa Harija i Megan.

Iz istog razloga nije bila ni na venčanju svog sina princa Čarlsa i Kamile. Engleska crkva je nekada zabranjivala brak razvedenih ljudi, ali je to pravilo promenjeno 2002. godine. Ipak kraljica je ostala verna starom pravilu ove duhovne institucije.

Uz to Megan koja je protestantkinja, moraće prvo da bude krštena i primljena u Anglikansku crkvu. Osim što će da promeni veru , Megan radi i na tome da dobije britansko državljanstvo.

Kurir.rs/index.hr

Foto Printscreen YouTube, Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Stilski bukvar buduće vojvotkinje od Saseksa: 3 nezaboravne odevne kombinacije Megan Markl (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track