(VIDEO) OSEĆAM SE KAO ESKOBAR: Najzad otkriveno ko je mladić koji je na 11 minuta isključio Trampov nalog
Foto: Printscreen YouTube, Profimedia

POSLEDNJI DAN NA POSLU

(VIDEO) OSEĆAM SE KAO ESKOBAR: Najzad otkriveno ko je mladić koji je na 11 minuta isključio Trampov nalog

Planeta -

Jedan zaposleni kompanije Tviter koji je na kratko ugasio nalog američkog predsednika Donalda Trampa najzad je otkrio svoj identitet.

Bahtijar Dujsak ugasio je Trampov nalog na 11 minuta, nakon što je dobio otkaz u Tviterovom odeljenju Poverenje i bezbednost, za podršku klijentima.

Dujsak je rekao da je poslednjeg dana na poslu jedan korisnik tviteraš prijavio Trampov nalog, nakon čega je on odlučio da preduzme korake i ugasi ga, ne očekujući da će se to stvarno dogoditi.

"Nisam nikoga hakovao. Nisam uradio ništa za šta nisam bio ovlašćen. Nisam išao ni na kakve sajtove na koje ne treba da idem. Nisam prekršio nijedno pravilo", izjavio je Dujsak.

Tviter je tada naveo u saopštenju da sprovodi unutrašnju istragu. Istrage FBI međutim nije bilo.

Iz kompanije nisu potvrdili da je Dujsak odgovoran za gašenje Trampovog naloga.

foto: EPA

Mnogi tviteraši su posle incidenta pozdravili Dujsaka kao heroja, a neki su se šalili da bi mogao da osvoji Nobelovu nagradu za mir, ili postane “Tajmova” Ličnost godine.

Dujsak, poreklom Turčin, rođen je u Nemačkoj, gde i živi, ali kaže da voli Ameriku. On je istakao da je objavio svoj identitet u javnosti jer želi da živi normalnim životom.

"Želim da nastavim da živim običnim životom. Ne želim da bežim od medija. Želim da govorim sa svojim komšijama i prijateljima. Morao sam da izbrišem stotine prijatelja, gomilu fotografija, samo zato što me novinari progone. Samo želim da nastavim s normalnim životom. Nisam počinio neki zločin, niti uradio bilo šta loše, ali se osećam poput Pabla Eskobara", ukazao je Dujsak, dodajući da to postaje iritantno.

Tviter je do sada više puta kritikovan zbog toga što nije suspendovao Trampov nalog nakon nekih kontroverznih postova koji su delovali kao kršenje uslova usluge. Kompanija je navela da su njegove poruke “vredne za vesti”, koliko god uvredljive bile.

Tramp se juče našao na meti kritika jer je objavio na Tviteru niz snimaka britanske desničarske grupe koji imaju za cilj da pokažu nasilje muslimana.

Kurir.rs/The Hill Foto: Youtube/Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Evo kako su kažnjeni učenici iz Aranđelovca koji su maltretirali devojčicu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track