(VIDEO) NOVA UZBUNA U LONDONU: U sedištu kompanije koja se našla u centru svetskog skandala pronađen sumnjivi paket
Foto: Twitter Printscreen

ČEka se ishod

(VIDEO) NOVA UZBUNA U LONDONU: U sedištu kompanije koja se našla u centru svetskog skandala pronađen sumnjivi paket

Planeta -

Britanska policija potvrdila je da je u blizini sedišta kompanije "Kembridž Analitika" u centru Londona pronašla sumnjiv paket.

Zgrada je evakuisana, a na fotografijama sa društvenih mreža mogu da se vide policijski kordon i vozila hitnih službi. Policija je zatvorila čitav blok oko zgrade iz predostrožnosti i prijavila je da nema povređenih.

Političko-konsultantska kompanija našla se ovih dana u centru oluje skandala. "Požar" je počeo da se širi tokom vikenda, kada je direktor kompanije "Kembridž analitika" Kristofer Vajli izašao u javnosti i otkrio skandalozne detalje, potom su objavljeni tajni snimci, a sada je bes javnosti širom sveta usmeren ka Marku Zakerbergu.

Kako je medijsko istraživanje pokazalo, "Kembridž analitika" (inače u vlasništvu je hedž fonda Roberta Mersera) od 2014. godine neovlašćeno je prikupljala privatne podatke korisnika "Fejsbuka" koje je koristila da bi potencijalnim glasačima na američkim predsedničkim izborima ciljano bile dostavljane određene političke reklame i poruke. To je potvrdio i Kristofer Vajli, "uzbunjivač" koji je radio u kompaniji.

Kurir.rs/Rt.com

Foto: Twitter Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) SRPSKI DRŽAVNI VRH U SMRTNOJ OPASNOSTI! Vučićev avion može da se sruši!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track