Najnovije vesti

(VIDEO) POSLE PORUKE NA NOVČANICI, SVI SU SE PONADALI DA SU PRONAŠLI NESTALU DEVOJČICU: Istina je ipak drugačija, a evo šta kaže njena sestra!
Foto: Printscreen YouTube

UŽASAN SLUČAJ

(VIDEO) POSLE PORUKE NA NOVČANICI, SVI SU SE PONADALI DA SU PRONAŠLI NESTALU DEVOJČICU: Istina je ipak drugačija, a evo šta kaže njena sestra!

Planeta
16:20h

Novčanica od jednog dolara najnoviji je dokaz u istrazi nestanka Mikel Bigs, devojčice koja je nestala 1999. godine dok je čekala kamion sa sladoledom.

Na novčanici iz 2009. napisana je poruka: "Moje ime je Mikel Bigs, oteta iz Mese u Arizoni. Živa sam".

Međutim policijski istražitelj Adam Strubel rekao je da je pregledao novčanicu i da sumnja u njenu autentičnost. Istakao je da je Mikelino ime pogrešno napisano i dodao da se verovatno radi o bezobzirnoj šali. Ni njena sestra ne veruje da je Mikel napisala tu poruku.

foto: Youtube/Printscreen

"Njeno ime je pogrešno napisano, ne mislim da bi ona uradila tako nešto", rekla je Kimber Bigs. Ona je spornu novčanicu videla na Fejsbuk stranici posvećenoj njenoj sestri.

"U prvi mah sam pomislila 'pa možda je moguće'. Uvek postoji tračak nade kojim pokušavate da nađete smisao u stvarima. Dugo sam gledala novčanicu i rukopis, ali mi je na kraju bilološe od svega. Da li je ovo šala, zašto bi se neko sa tim sprdao. Čak i pomisao da bi to mogla biti istina me uznemirava", rekla je kimber.

foto: Youtube/Printscreen

Takođe, istražitelji su istakli da je, čak i da je poruka autentična, nemoguće pronaći devojčicu preko te jedne novčanice. Nova informacija probudila je i novu nadu, ali i probudila novi očaj, jer se ne može ništa učiniti po tom pitanju.

Detektiv Stiv Beri rekao je da policija ponovo pregleda sve dokaze koji su prikupljeni tokom godina, kao i da ne potcenjuje tragove koje novčanica eventualno može da donese.

Neposredno pre nego što je Mikel oteta, ona se sa sestrom igrala ispred kuće gde su čekale kamion sa sladoledom. Mikel je vozila bicikl, a Kimber je nakratko otišla do kuće da nešto kaže mami. Ipak, za samo minut i po, Mikel je nestala. I policija i komšije su veoma brzo reagovale, ali nije joj bilo traga.

Mikelin slučaj bio je predmet najveće istrage u istoriji policije iz Mese, koja je prikupila oko 800 komada dokaza i skoro 10.000 informacija. Obavljeno je 500 intervjua i pretraženo 35 napuštenih tunela koji su vodili do rudnika. Istražitelji su čak pretražili svaki kamion koji je prodavao sladoled i ispitali svakog vozača.

Jedan od glavnih detektiva koji su vodili ovaj slučaj, Džeri Gisel, rekao je da su dokazi pokazali da je Mikel bežala od nekog kad je oteta, što znači da je nije oteo neko koga je poznavala.

Kako je naveo u jednom od intervjua 2009. godine, Mikel je bacila bicikl na zemlju i počela da trči prema kući i tada su joj iz džepa ispali novčići koje je pripremila za sladoled. Gisel je tada istakao da ju je neko najverovatnije zgrabio i ugurao u auto.

Kurir.rs/USA Today Foto: Youtube/Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) SRPSKI DRŽAVNI VRH U SMRTNOJ OPASNOSTI! Vučićev avion može da se sruši!

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...