(FOTO, VIDEO) NEREDI U PARIZU ZBOG MAKRONOVIH REFORMI: Policija vodenim topovima i suzavcem na demonstrante, huligani čekićima razbijali izloge banaka
Foto: Fonet/AP/EPA

CELA ZEMLJA STALA

(FOTO, VIDEO) NEREDI U PARIZU ZBOG MAKRONOVIH REFORMI: Policija vodenim topovima i suzavcem na demonstrante, huligani čekićima razbijali izloge banaka

Planeta -

U Parizu su tokom masovnog štrajka zaposlenih u transportnim kompanijama izbili veći sukobi policije i demonstranata, a nereda je bilo i u drugim gradovima.

1 / 14 Foto: Fonet

U glavnom gradu policija je upotrebila suzavac, a prema snimcima sa društvenih mreža, na ulice su izvedeni i vodeni topovi.

Sa druge strane, demonstranti su na policiju bacali kamenice. Grupa maskiranih muškaraca je razbila stakla na prostorijama osiguravajuće kuće AXA, a demolirano je i nekoliko lokala.

Na jednom od snimaka mogu se videti kako muškarci čekićima razbijaju izloge banaka. Razbijen je i određen broj bankomata.

U Nantu je uhapšeno najmanje 7 ljudi, a policija je saopštila da je grupa huligana sa kapuljačama bacale kamenice na njih. Policija je odgovorila suzavcem i vodenim topovima.

Demonstranti smatraju da će politika Pariza uništiti položaj radnika i da će imati negativan uticaj na penzioni sistem.

foto: Reuters

U Francuskoj se održava oko 150 protesnih marševa, hiljade demonstranata, radnika iz javnog sektora, štrajkuje širom Francuske protiv politike stezanja kaiša predsednika Emanuela Makrona.

foto: EPA

Mašinovode, nastavnici, medicinsko osoblje i kontrolori letova protestuju na ulicama Pariza zbog odluke Makrona, o reformi javnog sektora.

foto: AP

U zemlji su otkazani polasci vozova, pojedine škole su zatvorene, a oko 30 odsto letova iz Pariza je otkazano, dok su aerodromi blokirani.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Fonet/AP/EPA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) SRPSKI DRŽAVNI VRH U SMRTNOJ OPASNOSTI! Vučićev avion može da se sruši!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track