ERDOGANOVA ŠAMARČINA: Turska neće uvesti mere protiv Rusije na osnovu nekog navoda iz Britanije
Foto: AP

JOK!

ERDOGANOVA ŠAMARČINA: Turska neće uvesti mere protiv Rusije na osnovu nekog navoda iz Britanije

Planeta -

ISTANBUL - Turska neće preduzete mere protiv Rusije, kojoj Velika Britanija pripisuje trovanje bivšeg dvostrukog agenta na "osnovu nekog navoda", izjavio je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan.

Ta izjava dolazi u trenutku kada su SAD i nekoliko zemalja Evropske unije, kao i NATO, čija je Turska članica, proterale ruske diplomate kao odgovor na trovanje dvostrukog agenta Sergeja Skripalja u Velikoj Britaniji, koje je bez dokaza pripisano Rusiji.

"Ne planiramo slične akcije samo zato što su neke zemlje preuzele mere na osnovu nekog navoda", rekao je Erdogan i dodao da "apsolutno ne dolazi u obizir da se Turska ponaša kao te zemlje".

Turska je ostala relativno rezervisana posle izbijanja afere Skripalj. Ministarstvo inostranih poslova osudilo je trovanje bivšeg agenta i njegove ćerke Julije, ali Rusija nije pomenuta.

Turska je uspela da popravi odnose s Rusijom posle opasnog zatezanja zbog obaranja ruskog vojnog aviona iznad Sirije 24. novembra 2015. Predsednici Rusije i Irana, Vladimir Putin i Hasan Rohani, trebalo bi početkom aprila da posete Tursku u okviru pregovora o Siriji.

Kurir.rs/Beta

Foto: AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) PRIŠTINA PRETI NOVIM HAPŠENJIMA SRBA!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track