(VIDEO) AMBASADORKI SAD SE OMAKLO: Niki Hejli u govoru u UN otkrila sledeći potez Vašingtona?
Foto: EPA

sad je dosta

(VIDEO) AMBASADORKI SAD SE OMAKLO: Niki Hejli u govoru u UN otkrila sledeći potez Vašingtona?

Planeta -

Američka ambasadorka u UN Niki Hejli je u petak na sednici Saveta bezbdnosti UN rekla kako čovek u nekom trenutku mora da deluje.

"Morate reći – sad je dosta”, rekla je ona govoreći o brojnim slučajevima kada je u UN Rusija stavila veto na istrage o hemijskom oružju u Siriji.

Prema njenim rečima vašington procenjuje da je sirijski režim upotrijebio hemijsko oružje najmanje 50 puta tokom sedmogodišnjeg sukoba, javile su agencije.

Ovo nije prvi put da sirijski predsjednik Bašar Asad koristi hemijsko oružje, rekla je Hejli, misleći na napad izveden prošle subote u sirijskoj Dumi u kome se smatra da je korišteno hemijsko oružje.

“Naš predsednik još nije doneo odluku o mogućoj akciji u Siriji. Ali ako SAD i naši saveznici odluče da deluju u Siriji, biće to u odbranu principa oko kojih se svi slažemo”, rekla je Hejli na sednici SB UN čiju je sednicu zatražila Rusija.

“Sve države i svi narodi imaće štete ako dozvolimo Asadu da učini normalnim korištenje Hemijskog oružja”, rekla je Hejli koja je naglasila da tokom dana odlazi u Vašington na razgovore u Beloj kući.

Kurir.rs/Net.hr

Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track