PUTIN RAZGOVARAO S ERDOGANOM: Napad na Siriju grubo kršenje Povelje UN
Foto: Anadolija

PUTIN RAZGOVARAO S ERDOGANOM: Napad na Siriju grubo kršenje Povelje UN

Planeta -

MOSKVA - Ruski predsednik Vladimir Putin istakao je u subotu, u razgovoru sa turskim kolegom Redžepom Tajipom Erdoganom, da koraci koje su preduzele SAD i njeni saveznici u Siriji predstavljaju grubo kršenje Povelje UN i principa međunarodnog prava, saopštio je Kremlj.

Putin i Erdogan su se složili da je neophodno intenzivirati bilateralnu saradnju kako bi se načinio napredak sa iznalaženjem političkog rešenja za Siriju, prenela je agencija Tas s.

Iz kancelarije turskog predsednika je saopšteno da su se Erdogan i Putin saglasili da rade na smanjenju tenzija u Siriji nastave napore da se pronađe političko rešenje, prenosi Rojters.

Putin je ranije u subotu snažno osudio napad na Siriju, upozorivši da sadašnja eskalacija situacije oko Sirije ima razoran uticaj na celokupan sistem međunarodnih odnosa.

"Istorija će sve staviti na odgovarajuće mesto, a već je stavila posle teške odgovornosti Vašingtona za krvave kaznene mere protiv Jugoslavije, Iraka i Libije", rekao je Putin, a saopštio Kremlj.

"Rusija snažno osuđuje napad na Siriju, gde ruski vojnici pomažu legitimnoj vladi u ratu protiv terorizma", istakao je ruski predsednik.

Putin je zaključio da "SAD svojim akcijama sve više pogoršavaju humanitarnu katastrofu u Siriji, donose patnje civilima i zapravo povlađuju teroristima, koji sedam godina kinje sirijski narod i izazivaju novi izbeglički talas iz te zemlje i regiona kao celine".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja