(VIDEO) ZLOKOBNI SEKS-SKANDAL POTRESA UN: Visoki zvaničnik držao dečake kao seksualne robove, a izigravao humanitaraca i dobrotvora!
Foto: Printscreen/ Youtube

UHAPŠEN

(VIDEO) ZLOKOBNI SEKS-SKANDAL POTRESA UN: Visoki zvaničnik držao dečake kao seksualne robove, a izigravao humanitaraca i dobrotvora!

Planeta -

Ujedinjene nacije pokrenule su istragu pošto je bivši visoki zvaničnik, povezan sa britanskom dobrotvornom ustanovom, uhapšen zbog teškog seksualnog nasilja nad decom.

Policija je saopštila da je pronašla Kanađanina Pitera Dalgliša (60) sa dvojicom dečaka od 12 i 14 godina u istoj prostoriji kada je ranije ovog meseca izvršila raciju u njegovoj kući u Nepalu i uhapsili ga.

Dalgliš je bio na više visokih pozicija u agencijama Ujedinjenih nacija. Tokom 2015. bio je predstavnik UN u Kabulu.

Detektivi tvrde da je zlostavljao decu u Nepalu 15 godina, pošto je mladić, kog je zlostavljao dok je bio mali, izneo optužbe protiv njega.

Zvaničnici su saopštili da su im pre tri meseca radnici iz dobrotvorne organizacije ukazali na njegovo ponašanje.

"Početne istrage otkrile su da je ciljao decu lošeg finansijskog položaja i seksualno ih zlostavljao", rekao je Puškar Karki, direktor nepalskog Centralnog istražnog biroa.

On je rekao da je Dalgliš decu odvojao od roditelja ponudama da će im pružiti obrazovanje, odvesti u inostranstvo i naći im posao.

Dalgliš je oženjen i ima dete, a osnovao je globalnu humanitarnu organizaciju "Deca sa ulice" (Street Kids International), koja je sada deo "Spasimo decu" (Save the Children) iz Londona.

Ovo je najnoviji u nizu skandala u vezi sa humanitarnim organizacijama.. Ranije je objavljeno kako su humanitarni radnici i zvaničnici Oksfama koristili za seks decu i žene na Haitiju.

Kurir.rs/ Dejli mejl

Foto: Printscreen/ Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track