OVAKO AMERIKANCI TAMANE  TERORISTE: Procurio snimak napada na talibane u Avganistanu! (VIDEO)
Foto: printscren, printscren

pojačani napadi

OVAKO AMERIKANCI TAMANE TERORISTE: Procurio snimak napada na talibane u Avganistanu! (VIDEO)

Planeta -

Napetost u sukobu sa talibanima u Avganistanu zbog nedavnih napada dodatno je pojačana napadima dronova MOH-9 Reaper.

Na snimku koji je objavila američka vojska vidi se kako su dronovi okružili i ubili oko 28 talibanskih boraca u blizini Faraha u zapadnom delu Avganistana, gdje talibani grade svoju odbranu. Američki vojni komandanti pri tom tvrde da je svrha dronova da se upozori na prisutnost, a ne vazdušni napadi.

Međutim američki dronovi izveli su nekoliko napada, a avganistanske vazdušne snage koristile su i avione A-29 Super Tucano i ruske helikoptere Mi-17 za napade na talibane, izjavio je portparol operacije Martin O'Donal.

Pucnjava i propagandni ratovi su eskalirali otkada su talibani najavili početak prolećne ofenzive u aprilu.

Američka vojska je demantovala tvrdnje talibana da su u Farahu uprkos video snimcima koji su objavljeni na društvenim medijima 15. maja, a na kojima se prikazuje kako se talibanski borci slobodno kreću unutar grada.

Portparol talibana u sredu je objavio na svom Tviteru kako su se talibanski borci izvukli iz grada Faraha "s velikom količinom plena". U posebnoj operaciji talibanski borci preuzeli su okrug Jagat u jugoistočnom Avganistanu, tvrdi portparol.

Otkad je predsednik Donald Tramp preuzeo dužnost, američke vazduhoplovne snage pojačale su aktivnost u Afganistanu.

Krajem 2017. godine američki borci i bombarderi počeli su napade na talibanska postrojenja narkotika kako bi im prekinuli finansijsku podršku.

Kurir.rs/Businessinsider.com

Foto printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track