Najnovije vesti

PUŠENJE MU BUKVALNO DOŠLO GLAVE: Muškarca na Floridi ubila elektronska cigareta

prvi slučaj u sad

PUŠENJE MU BUKVALNO DOŠLO GLAVE: Muškarca na Floridi ubila elektronska cigareta

Planeta

Jedan muškarac na Floridi poginuo je od eksplozije elektronske cigarete, a to je prvi takav slučaj zabeležen u SAD.

Obdukcija je pokazala da su se prilikom eksplozije, delovi cigarete zabili u lobanju muškarca zbog čega je na mestu ostao mrtav, kao i da je 80 odsto njegovog tela izgorelo, prenosi BBC.

 

Telo nesrećnog muškarca pronašli su vatrogasci u spavaćoj sobi njegove porodične kuće u odmaralištu Sent Peterburgu na Floridi.

U izveštaju se navodi da su ekipe hitne službe pronašle velika oštećenja od vatre u spavaćoj sobi gde je pronađeno telo, ali malo dima.

 

Takođe, navedeno je da je proizvođač elektronske cigarete kompanija "Smouk e -mauntin" (Smok-E Mountain), kao i da nije jasno kako je došlo do eksplozije.

Cigareta koju je koristio muškarac imala je takozvani mehanički mod, što znači da je napajanje direktno iz baterije i nije imala reguilisani napon na isti način kao i druge e-cigarete.

 

Jedan od zvaničnika kazao je da elektronske cigarete drugih prizvođača imaju bezbednije modove, dok je predstavnik proizvođača izjavio da je baterija uređaja kriva za eksploziju.

 

Prema američkoj Vatrogasnoj asocijaciji, između 2009. i 2016. godine bilo je 195 incidenata u kojima je došlo do eksplozije elektronskih cigareta, koji su rezultirali sa 133 akutne povrede.

 

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Profimedia

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...