NOVO UDRUŽIVANJE RUSIJE I KINE:  Osnivaju investicioni fond težak 234 miliona dolara
Foto: Youtube screenshot/CGTN

začetak

NOVO UDRUŽIVANJE RUSIJE I KINE: Osnivaju investicioni fond težak 234 miliona dolara

Planeta -

Rusija i Kina potpisale su danas ugovor o osnivanju novog investicionog fonda prvobitnog kapaciteta od 1,5 milijardi juana (234 miliona dolara), koji će pružati finansijsku podršku industrijskim projektima u Rusiji i Kini.

Ugovor su potpisali Rusko-kineski investicioni fond i dve kineske kompanije Suijun kapital i Dadženg investment grup, prenosi agencija Rojters, dodajući da je krajnji cilj fonda da ima kapital od pet milijardi juana.

"Fond će učestvovati u implementaciji strateški važnih investicionih projekata, fokusirajući se na Centralni federalni distrikt, Daleki istok Rusije i severoistočni deo Kine", izjavio je direktor Ruskog direktnog investicionog fonda, Kiril Dmitrijev.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je sastankom sa predsednikom Kine Sijem Djinpingom u Pekingu otpočeo danas zvaničnu posetu toj zemlji, a u njegovoj delegaciji je, kako javlja Rojters, pozivajući se na dokumenta Kremlja, i ruski tajkun iz sektora aluminijuma Oleg Deripaska.

Ministarstvo finansija SAD u aprilu ove godine uvelo je sankcije protiv Deripaske i njegovih kompanija, uključujući "Rusal", zbog, kako je saopšteno, "malignih aktivnosti" Rusije.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track