AKO NIŠTA DRUGO, TU JE HRANA: Novinari u Singapuru koji prate samit Tramp-Kim uživaju u lokalnim specijalitetima
Foto: EPA

raj za gurmane

AKO NIŠTA DRUGO, TU JE HRANA: Novinari u Singapuru koji prate samit Tramp-Kim uživaju u lokalnim specijalitetima

Planeta -

Ogroman broj predstavnika medija, koji prati istorijski samit lidera SAD i Severne Koreje u malenoj ostrvskoj gradu-državi Singapur, imaće, ako ništa drugo, priliku da uživa u lokalnim specijalitetim.

Singapur je renovirao centar, koji se prostire na 2.100 kvadratnih medija, a koji je izgrađen za potrebe godišnje trke Formule jedan, kako bi mogao da ugosti oko 3.000 novinara, koliko se očekuje da će pratiti sutrašnji samit.

Imajući, međutim, u vidu da je objekat udaljen od mesta održavanja samita, novinari će verovatno napustiti medijski centar i pokušati da se približe mestu gde se odigrava akcija.

Policija je pojačala provere i nadzor u specijalnim oblastima oko hotela Kapela Singapur, gde će se održati samit, kao i u blizini hotela Sent Redžis Singapur i Šangri-La, u kojima će odsedati Kim i Tramp.

A, tu je i hrana.

Ostrvska grad-država, koju nazivaju i prestonicom hrane u Aziji, pripremila je za novinare više od 20 lokalnih i međunarodnih obroka.

Među njima su najbolja jela Singapura, kao što su tost sa džemom od kokosa i jaja, pileći pirinač, kao i nudle u začinjenoj čorbi, koja se pravi od osušenih škampi.

Novinar iz Tajvana, koji prvi put boravi u Singapuru, probao je pileći pirinač, za koji kaže da je veoma ukusan.

Grupa lokalnih restorana nudi i sladoled sa kimćijem, tradicionalnim korejskim jelom koje se priprema od fermentisanog sezonskog povrća i drugih sastojaka.

"Hrana je neverovatna. Ko plaća za sve ovo? Ne bi Kim Džong-un, ne bi Tramp, jer oni ne žele da troše novac. Ali to je vlada Singapura, tako da hvala vam", rekao je belgijski novinar, koji je u medijski centar stigao posle 30-očasovnog putovanja.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja