ČOVEK KOJI JE KROČIO NA MESEC ODBIO DA PROSLAVI TAJ DAN SA OSTALIMA! Objasnio je i zašto, a razlog je SKANDALOZAN!
Foto: Profimedia

Obeležavanje pola veka uspeha

ČOVEK KOJI JE KROČIO NA MESEC ODBIO DA PROSLAVI TAJ DAN SA OSTALIMA! Objasnio je i zašto, a razlog je SKANDALOZAN!

Planeta -

Slavni američki astronaut odbio da prisustvuje obeležavanju 50-godišnjice otkako su on i Nil Armstrong sleteli na Zemljin satelit

U svemirskom centru "Kenedi" preksinoć je započeto jednogodišnje obeležavanje 50 godina od osvajanja Meseca, ali drugi čovek koji je hodao po površini Zemljinog satelita bojkotovao je proslavu.

Veliki korak za čovečanstvo... Postavljanje zastave na Mesecu
Veliki korak za čovečanstvo... Postavljanje zastave na Mesecufoto: Profimedia

On je zaobišao proslavu zbog sudskog sukoba koji ima sa svojom decom iako je njegova fondacija "Šer spejs" sponzor događaja, a on je najčešće zvezda takvih skupova.

Tužbe u porodici

- Iako sam se prvobitno radovao ovom događaju, zbog trenutnog stanja u mojoj fondaciji i zakonskih problema rešio sam da ipak ne prisustvujem. Kao što je poznato, Šer spejs osnovao sam 1998. kako bih promovisao individualna svemirska putovanja. Međutim, fondaciju sada koriste da promovišu drugačije ciljeve. Nedavno me je sin Endru Oldrin pismom obavestio da ne smatram sebe delom fondacije - poručio je Oldrin za Florida tudej.

Ovo je posledica toga što je čuveni američki astronaut tužio sina, ćerku Džen Oldrin i biznis menadžera Kristina Korp zbog zloupotrebe njegovih kreditnih kartica, novca i optužbi da je dementan.

Odsustvo heroja

Endrju i Džen su preksinoć zahvalili svima što su na gala događaju proslavljali uspeh svog oca.

- Bila je čast proslaviti heroje misije "Apolo" i obeležavati 50-godišnjicu misije "Apolo 11". Žao nam je i razočarani smo što proslavi ne prisustvuje za nas najveći heroj, a to je naš otac. Ipak, mi ćemo nastaviti da mu odajemo počast, a on će i dalje biti deo fondacije - poručili su njih dvoje u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track