PALE MASKE SA LICA ZLIKOVACA: Bežanija Belih šlemova iz Sirije razotkrila SVETSKU ZAVERU! Lažnim humanitarcima ruke krvave do lakata! (VIDEO)
Foto: Printscreen YT

otkriveno ko im je gazda

PALE MASKE SA LICA ZLIKOVACA: Bežanija Belih šlemova iz Sirije razotkrila SVETSKU ZAVERU! Lažnim humanitarcima ruke krvave do lakata! (VIDEO)

Planeta -

Bekstvo pripadnika nevladine organizacije Beli šlemovi iz Sirije slikovito pokazuje čija su naređenja oni ispunjavali i čijim su novcem osnaženi, saopštilo je danas rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

U saopštenju se ističe da su pripadnici Belih šlemova dobili pomoć iz inostranstva, a da sada radije napuštaju Siriju i tako, ocenjuje se, pokazuju koliko su licemerni celom svetu.

Izrael je, naime, na zahtev SAD nedavno evakuisao pripadnike snaga sirijske civilne odbrane, poznate kao Beli šlemovi, iz ratne zone na jugu Sirije i prebacio ih u Jordan.

BBC prenosi da su Izraelske odbrambene snage (IDF), kako se naziva vojska te zemlje, objavile da su delovali po zahtevu SAD i evropskih zemalja.

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu rekao je ranije danas da je pomogao evakuaciju Belih šlemova iz Sirije, na zahtev američkog predsednika Donalda Trampa i drugih lidera. Izraelski mediji su javili da je preko Golanske visoravni, koja se nalazi pod okupacijom Izraela, u Jordan evakuisano oko 800 ljudi.

Sirijska vlada osudila je evakuaciju na stotine pripadnika sirijskih Belih šlemova koji su otišli iz zemlje u Jordan, uz pomoć Izraela. Sirijska vlada optužuje Bele šlemove da su agenti inostranih neprijatelja i da sarađuju sa pobunjenicima u borbi protiv predsednika Bašara el Asada.

Beli šlemovi, koji su 2016. bili nominovani za Nobelovu nagradu za mir, delovali u području na jugozapadu Sirije gde su ostali zarobljeni zbog ofanzive vladinih snaga.

Kurir.rs/Tanjug

Foto printscreen YT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track